Курси НБУ $ 39.23 € 42.44
І на Волині цвістимуть «Сади Перемоги»

Долучайтесь і ви!

Фото із сайту sadyperemohy.org.

І на Волині цвістимуть «Сади Перемоги»

Володимирська громада приєдналася до всеукраїнської ініціативи

Ця ініціатива спрямована на ефективне використання доступних земельних ділянок і залучення ресурсів для вирощування продуктів харчування задля недопущення продовольчої кризи в Україні

Про це інформують на офіційному сайті громади.

Старт ініціативи «Сади Перемоги» було оголошено минулого тижня. Ініціатори – Міністерство розвитку громад та територій України, Міністерство аграрної політики та продовольства України спільно з проектом міжнародної технічної допомоги «Супровід урядових реформ в України» (SURGe), що впроваджується Alinea International за фінансової підтримки Уряду Канади.

За попередньою оцінкою Програми розвитку ООН, внаслідок розв’язаної Росією в Україні війни, майже 30% нашого населення потребуватиме життєво необхідної гуманітарної допомоги.

Через військові дії у 2022 році Україна може недоотримати близько 42% щорічного врожаю зернових і зернобобових; 53% гречки; 68% помідорів; 36% картоплі, 46% цибулі; 38% моркви; 45% огірків, 32% капусти; 35% буряків та багатьох інших культур, що вирощувалися на території країни.

На практиці це означає, що третина українців зможе залишитися без достатньої кількості харчових продуктів.

Третина українців зможе залишитися без достатньої кількості харчових продуктів.

Тому під час телеконференції з обласними військовими адміністраціями та агенціями регіонального розвитку обговорили поточну ситуацію щодо можливостей вирощування харчових продуктів в різних регіонах України та конкретний план дій подолання загроз на рівні кожної громади.

 

 Насамперед, потрібно буде визначити кількість і демографічні особливості людей, які переїхали до громади під час війни, їх кваліфікаційні характеристики та готовність долучитись до ініціативи «Сади Перемоги». Вивчити потребу громади в харчових продуктах на основі норм споживання окремих категорій продуктів. Також провести облік земельних ділянок, що використовуються чи можуть бути використані для розширення виробництва сільськогосппродукції. А ще – дізнатися про потреби домогосподарств та внутрішньо переміщених осіб, яким потрібно надати допомогу для освоєння земельних ділянок для вирощування сільськогосподарської продукції і з’ясувати ряд інших нюансів.

Реалізація цього плану стане не лише відповіддю окупантам на загрозу голоду в області, а й забезпечить самозайнятість сотень тисяч людей, сприятиме розвитку підприємництва в аграрній сфері.

Роксолана ВИШНЕВИЧ.

Читайте також у нас: «Чи добувають на Волині «чорне золото» під час війни?».

Telegram Channel