Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
«Все, доця, мама любить тебе»: жінка, яка стала символом окупованої Бучі, загинула у свій день народження

«1 квітня, у день її народження, нам ввечері надсилають відео, де вона лежить мертвою з велосипедом».

Фото ТСН.

«Все, доця, мама любить тебе»: жінка, яка стала символом окупованої Бучі, загинула у свій день народження

Світлини із колись затишного містечка під Києвом облетіли весь світ. Одне з них - фото руки з яскраво-червоним манікюром

Свою роботу впізнала майстер, яка робила манікюр Ірині Фількіній - так звали жінку. Рідні підтвердили - Ірина загинула, а тіло її й досі не знайшли, пише ТСН.ua.

Все, доця, мама любить тебе, давай, бо мені важко крутити педалі.

 У загиблої жінки залишились двоє доньок та чоловік.

Зв'язок з 52-річною Іриною зник ще в перші дні війни. Від того часу рідні її розшукували, доки не впізнали на фото і відео її тіло.

Донька Надія згадує, як все було.

«Наша мама була на роботі в Києві в «Епіцентрі», на Берковецькій. Вона пробула там тиждень війни, думала, що там буде безпечно, але ні, почалися обстріли. Вона вирішила, що все ж поїде додому, бо вдома є погріб і є де сховатися. Вона сіла на велосипед і поїхала у цю сторону. Це було 5 березня, тоді масово наступали на Ірпінь», - розповідає донька загиблої Надія.

Ірина добралася велосипедом до центру Ірпеня, і аж тоді зателефонувала донькам і повідомила, що їде додому.

«Ми намагалися її відмовити і просили, щоб вона поїхала у сторону вокзалу і шукала евакуацію. Але вона лише сказала молодшій сестрі: «Все, доця, мама любить тебе, давай, бо мені важко крутити педалі». І через годину у нас з нею вже не було зв'язку», - розповідає Надія.

Доньки Ірини сподівалися, що мама доїхала додому, але не виходить на зв'язок, бо в селі його просто немає. Не було там і світла та газу.

«Наступного дня ми зранку побачили допис у Facebook, в якому військовий розповів, що через КП «Українськ» проїжджала жінка і вона потрапила під обстріл. Ми намагались дізнатися, хто ця жінка, яка вона на вигляд і на вік, бо ми одразу зрозуміли, що це та територія, де мама мала проїжджати», - розповідає Надія.

«Ми місяць прожили з думкою: а раптом вона жива і її хтось забрав до лікарні. І ми себе налаштували, що вона жива», - розповідає Надія.

Але усі сподівання жінок на те, що їхня мати вижила, розбилися, коли вони переглянули відео із соцмереж.

«1 квітня, у день її народження, нам ввечері надсилають відео, де вона лежить мертвою з велосипедом. Там не було видно обличчя, але було видно штани, в яких вона пішла на роботу. Також було видно цей манікюр, який розлетівся по всьому світу. Вона робила його два місяці поспіль», - додала донька Ірини.

Останні новини війни: 

Усі новини російсько-української війни – тут.

Реклама Google

Telegram Channel