Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Карантин продовжено до 31 травня: волинян закликають робити щеплення

Вакцинація і надалі залишається єдиним ефективним способом захистити себе від коронавірусної хвороби.

Фото: Волинська ОДА.

Карантин продовжено до 31 травня: волинян закликають робити щеплення

Щоправда карантинні зони скасовано на період воєнного часу

Про це йшлося під час позачергового засідання Волинської регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, що відбулась он-лайн 8 квітня. 

Як поінформувала головний державний санітарний лікар області Наталія Янко, на Волині протягом попередньої доби зареєстровано 6 нових випадків коронавірусної хвороби COVID-19 (з них дітей – 0, медпрацівників — 3). Також за добу одужало15 осіб. Зафіксований 1 летальний випадок в Луцькому районі (Торчинська ТГ).

«За весь час пандемії в області захворіло 141 856 осіб, з них 12 332 дітей та 5 642 медичних працівників, – зазначила Наталія Янко. – Летальних випадків – 2 439 (осіб), з них дітей – 1, медичних працівників – 35. Окрім того, за попередню добу в області здійснено 60 тестувань методом ПЛР  та 3 – методом ІФА». 

Наталія Янко також поінформувала про стан вакцинації населення від COVID-19.

За її словами, протягом 7 квітня 2022 року  проти COVID-19  в області проведено 291 щеплення, з них першою дозою щеплено 30 осіб,  другою дозою – 52 особи, бустерною дозою – 209 осіб, – зазначила Наталія Янко. – Загалом від початку вакцинальної кампанії проведено  701 799 щеплень. Зокрема, одну дозу отримали 350 500 осіб, дві дози – 336 293 особи. Окрім того, 445 осіб отримали додаткову дозу та ще 14 561 особи – бустерну дозу вакцини проти COVID-19».    

Вакцинація і надалі залишається єдиним ефективним способом захистити себе від коронавірусної хвороби. Наразі вакцинація триває в тих регіонах, де безпекова ситуація дозволяє це проводити та наявні ресурси медичного персоналу. 

Наталія Янко наголосила, що вакцинація і надалі залишається єдиним ефективним способом захистити себе від коронавірусної хвороби. Наразі вакцинація триває в тих регіонах, де безпекова ситуація дозволяє це проводити та наявні ресурси медичного персоналу. Акцентувала також на прийнятих змінах до постанови Кабінету Міністрів України від 09.12.2020 № 1236 «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2». 

Нагадаємо, що відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 23.02.2022 № 229, карантин продовжено до 31 травня 2022 року.

У свою чергу, постановою Кабінету Міністрів України від 26.03.2022 № 372 Уряд скасував поділ на карантинні зони на період воєнного часу. Зазначеним документом встановлено, що залежно від епідемічної ситуації на території України в цілому або на території Автономної Республіки Крим, Вінницької, Волинської, Дніпропетровської, Донецької, Житомирської, Закарпатської, Запорізької, Івано-Франківської, Кіровоградської, Київської, Луганської, Львівської, Миколаївської, Одеської, Полтавської, Рівненської, Сумської, Тернопільської, Харківської, Херсонської, Хмельницької, Черкаської, Чернівецької, Чернігівської областей, м. Києва, м. Севастополя встановлюється «зелений», «жовтий», «помаранчевий» або «червоний» рівень епідемічної небезпеки поширення COVID-19, окрім періоду воєнного стану, введеного Указом Президента України.

Рішенням регіональної комісії ТЕБ та НС доручено місцевим органам влади забезпечити в області дотримання протиепідемічних заходів, спрямованих на запобігання поширенню COVID-19, та отримання населенням повного курсу вакцинації від COVID-19, а закладам охорони здоров'я – готовність до реагування на спалахи COVID-19 в умовах воєнного стану.

Читайте також: Трансплантація нирки у Луцькій лікарні: донором для сина стала мама (Фото)

Telegram Channel