Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Орки уже мруть від чорнобильської радіації (Відео)

Рили траншеї окупанти, звісно,без будь-якого захисного одягу.

Малюнок із сайту techtoday.in.ua.

Орки уже мруть від чорнобильської радіації (Відео)

І дуже швидко всі, хто копав траншеї в Рудому лісі, відправляться на концерт Йосифа Кобзона

Керівник Енергоатома Петро Котін відвідав одну з ділянок Рудого лісу в Чорнобильській зоні, де російські окупанти копали траншеї і заявив, що їх очікує променева хвороба.

Про це інформує пресслужба Енергоатому.

На місці, де копали окупанти, зафіксували аномально високі показники радіаційного фону.

«Показник зовнішнього опромінення (гама-фон) в місцях заміру становив 3,2 – 4 мкЗв/год (мікрозівертів на годину), що у 10-15 разів перевищує норму.

Один із показників, що формує внутрішнє опромінення, яке отримали окупанти від поверхні ґрунту (Бета забруднення), у місцях заміру становив по 90 Sr, що у 160 разів більше норми.

Іншим чинником внутрішнього опромінення є Альфа забруднення, яке формується внаслідок розкиданих на цій ділянці Рудого лісу фрагментів опроміненого ядерного палива, графітової кладки тощо. Ці фрагменти зараз розташовані на глибині 40-80 см, окупанти ж копали і глибше».

Реклама Google

Повідомляється, що при потраплянні всередину організму такий вид опромінення чинить вплив у десятки й сотні разів потужніший, ніж від гама- та бета-випромінювання.

Таким чином, на всіх окупантів, які майже 30 днів базувалися й копали в Рудому лісі, очікує променева хвороба різних ступенів тяжкості.

На всіх окупантів, які майже 30 днів базувалися й копали в Рудому лісі, очікує променева хвороба різних ступенів тяжкості.

Тим часом колишній Голова Служби безпеки України Валентин Наливайченко поділився даними щодо кількості померлих російських окупантів, котрі отримали найвищі дози радіації, перебуваючи у небезпечних місцях Чорнобильської зони відчуження.

«За моєю інформацією, понад 150 людей отримали гостру променеву хворобу в Чорнобилі, і вже друга людина померла від неї. І це лише в одному реабілітаційному центрі у Білорусі, куди вони їх вивезли. Це треба публікувати, щоб вони бачили. І головне, чому вони отримали цю гостру променеву хворобу – тому що путін та командування кинули їх туди та змусили вмирати довгою болісною смертю», – сказав Наливайченко.

Понад 150 людей отримали гостру променеву хворобу в Чорнобилі, і вже друга людина померла від неї.

Читайте також у нас: «Європейці та американці у паніці змітають з аптек препарати йоду – буде ядерна війна?».

Telegram Channel