Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Бабуся відомої поетеси з Луцька відновлює вишиванки, які окупанти знищили в Бучі (Фото)

Такі вони – справжні українці...

Фото з фейсбук-сторінки Ольги Ольхової.

Бабуся відомої поетеси з Луцька відновлює вишиванки, які окупанти знищили в Бучі (Фото)

Авторка трьох поетичних збірок Ольга Ольхова зізналася, що не змогла перевезти з домівки у перемісті Києва найдорожчі серцю речі – вишиванки

За словами поетеси, в тривожну валізу несвідомо кинула сорочку, яку бабуся вишила їй до 30-річчя Незалежності й сукню доньки. Інше ж українське вбрання, яке дуже багато означало для авторки, залишилося у Бучі, яку російські загарбники перетворили на руїни.

«Деякі вишиванки, сподіваюся, вціліють, бо волею випадку були в інших місцях: дві ще у відрізі чекали часу на пошиття в майстерні Ivanna Budnyk, декілька в мами... але в Бучі залишилися ті, що носила найбільше. Коли я писала в своїх «Криївках» рядок «усі сорочки мої білим по білому шиті доношував хтось негидливий із зайд», я і подумати не могла, що цей досвід моїх бабусь стане і моїм настільки буквально, фізично, НАТІЛЬНО... Цей біль теж доведеться вигоїти... вигоїти у ще одну невигойну пам'ять», – розповіла Ольга на своїй фейсбук-сторінці.

Я вже приступила до відновлення руйнувань цієї війни...

Втамовувати біль від знищених ворогами українських вишиванок взялася 94-річна бабуся поетеси. Жінка почала відновлювати сорочки за знімками, які збереглися з довоєнних часів. 

«Закінчу допис фактом, який, мені видається, говорить про наші національні риси дуже промовисто. Нижче робота моєї бабусі пізнього березня, за моїми фото з мирного життя вона відновлює мою улюблену сорочку, залишену в Бучі. Бабусі, нагадаю, 94-ий рік. Ось, що вона мені сказала: «я вже приступила до відновлення руйнувань цієї війни», – поділилася авторка.

Читайте також: У Луцьку представили писанки, які розмальовували переселенці з різних куточків України.

 

 

Реклама Google

Telegram Channel