Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
І до Терехова дійшло: пообіцяв позбутися в Харкові всіх російських назв

Ігор Терехов вважає, що нові назви мають увічнювати пам’ять захисників, які боронили незалежність України – як окремих Героїв, так і цілих підрозділів.

Фото із сайту Новини.LIVE Kharkiv.

І до Терехова дійшло: пообіцяв позбутися в Харкові всіх російських назв

Щоправда, після війни

Харківський міський голова Ігор Терехов (на фото) пообіцяв, що на першій сесії міської ради після української перемоги у війні запропонує перейменувати всі назви в Харкові, які пов’язані з росією.

Про це він написав на своєму telegram-каналі.

«Після нашої перемоги відразу на першій сесії міської ради я запропоную депутатам варіанти перейменування не лише московського району та московського проспекта».

Гадаю, що в ситуації війни, розпочатої проти нас, багато назв вулиць, площ, скверів, зупинок громадського транспорту, які пов’язані з рф, повинні щезнути з мапи Харкова. У нього і без цих назв залишиться занадто багато шрамів, які ще довго нагадуватимуть нам про те, який сусід знаходиться за нашими північними та східними кордонами».

У Харкова і без цих назв залишиться занадто багато шрамів, які ще довго нагадуватимуть нам про те, який сусід знаходиться за нашими північними та східними кордонами.

Терехов анонсував створення спеціального розділу на сайті незабаром, де містяни зможуть запропонувати нові назви для топонімів, яких треба позбутися. Він вважає, що нові назви мають увічнювати пам’ять захисників, які боронили незалежність України – як окремих Героїв, так і цілих підрозділів.

Як інформує «Українська правда», у перші дні війни Терехов також розпорядився прибрати з сайту Харківської міськради згадки про всі російські міста-побратими Харкова – москву, санкт-петербург, новосибірськ, бєлґород і нижній новґород. На його думку, назва «москва» на сайті міськради Харкова була особливо ганебною, зважаючи, що злочинні плани військової агресії в Україні ухвалювали в москві.

Реклама Google

Передісторія:

Уранці 17 квітня невідомі швидко скинули пам’ятник радянському маршалу Георгію Жукову в Харкові. Раніше Терехов виступав категорично проти його знесення. 

Історики мають докази, що в часи Другої світової війни Жуков доклався до непродуманого використання особового складу радянської армії проти сил Вермахту та беззмістовної загибелі тисяч військових, зокрема мобілізованих українців.

Читайте також на volyn.com.ua: «Крейсер «москва», який потонув в один день із «Титаніком», збудували... в Україні​».

 

 

Telegram Channel