Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
До України приїхали нейрохірурги із США задля надскладних операцій

Дякуємо за підтримку!

Фото ТСН.

До України приїхали нейрохірурги із США задля надскладних операцій

Допомагати Україні приїхали двоє нейрохірургів зі Сполучених Штатів, які не злякалися війни і вибухів.

Разом зі своїми українськими колегами беруться за надскладні випадки і оперують навіть під час повітряної тривоги, йдеться в ТСН.

Американських нейрохірургів зустрів їхній товариш з Ірпеня, пластун Іван Пукіш на пішому переході на українсько- польському кордоні. Звідси медики поспішають до дитячої лікарні – оперувати.З України його бабуся з дідусем і дружина, розповідає Люк Томич. 2014 року вони  заснували родинний фонд «Разом для України».  Поруч з українськими лікарями прооперували вже майже сотню дітей, не зупиняються і зараз.Не можна сказати, що все тут зовсім безпечно, війна йде, я знаю вже кілька разів були вибухи тут у Львові.

2014 року вони  заснували родинний фонд «Разом для України».  Поруч з українськими лікарями прооперували вже майже сотню дітей, не зупиняються і зараз.Не можна сказати, що все тут зовсім безпечно, війна йде, я знаю вже кілька разів були вибухи тут у Львові.

Просто було важливо зараз приїхати і показати, що ми з вами», - каже Люк.

«Я маю друзів в Україні і хвилююся за них. Я 4 роки провів з американськими військовими в Афганістані. Я знаю, що таке бомбардування і їхні наслідки. І те, що ворожі війська вбивають цивільних, бомблять лікарні - це жахливо», - додає колега Джонатан Форбс.

На американських лікарів чекає 16-річна Іра. У неї рідкісна хвороба судин, через яку слабнуть м’язи і іноді дівчина не може навіть ходити. Тож дівчинці потрібна операція. «Складне і рідкісне втручання. Я бачив як їх виконують кілька разів, але не мав можливості самостійного виконання», - каже  завідувач відділення дитячої нейрохірургії Михайло Ловга.им часом сина Вікторії з Хмельниччини вже оперують. Два роки тому, розповідає жінка,  помітила зміни у його поведінці.  «Похитування таке, підтанцьовування, якісь такі рухи повторювалися», - розповідає жінка.

З’ясувалося, що у голові хлопця одразу три пухлини і зараз видаляють найбільшу.  Операція триває 12 годин, складно було навіть дістатися пухлини, розповідають лікарі. «Близько розташовані дуже критично важливі структури, місце, де в нас сходяться нерви, які керують очима, близько й стовбур головного мозку, пошкодження якого взагалі є критичним», - пояснюють медики.

Операція минає успішно і хлопчик вже приходить до тями.

За цей приїзд  українські і американські нейрохірурги провели три складні втручання. Зараз планують свій наступний візит і сподіваються, що він буде вже у мирну Україну.

Читайте також: Уродженець Горохова завдяки друзям з Німеччини налагодив на Волині виробництво приладів для зупинки кровотечі

Telegram Channel