Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Третій етап війни: генерал спрогнозував появу нових гарячих точок біля кордонів України

Вистоїмо!

Фото defence-ua.com.

Третій етап війни: генерал спрогнозував появу нових гарячих точок біля кордонів України

Микола Маломуж не виключає нових провокацій росіян, у тому числі на своїй території

Росія готує низку сценаріїв для провокації більш глобального протистояння, щоб надалі оголосити мобілізацію і навіть війну.

Таку думку висловив екс-глава Служби зовнішньої розвідки, генерал армії Микола Маломуж, пише «Обозреватель».

За його словами, у зв'язку з цим можливі теракти в Москві, Санкт-Петербурзі, Брянську, Бєлгороді та інших містах.

Їм потрібно підготувати суспільство до тотальної мобілізації, до війни, і виправдати свої наступальні операції не тільки в напрямку Донецька, Луганська або півдня України, а й з боку Придністров'я.

«Цей формат можливий, оскільки подібні методи російське керівництво застосовує постійно. У цьому ж ключі слід розглядати заяви про можливе застосування хімічної зброї, звинувачуючи нас. Це і напад на окремі об'єкти інфраструктури в Росії», - пояснив він.

За словами Маломужа, недавні вибухи та інші інциденти в Придністров'ї використовуються, щоб показати «терористичну діяльність» України.

«Їм потрібно підготувати суспільство до тотальної мобілізації, до війни, і виправдати свої наступальні операції не тільки в напрямку Донецька, Луганська або півдня України, а й з боку Придністров'я», - додав генерал.

«В даному випадку мова йде про системну підготовку російського суспільства і про підготовку бойових засобів. Їм потрібні приводи. Для цього здійснюються провокації на кордоні з Росією, і в глибинці РФ, і в Придністров'ї», - додав він.

Маломуж вважає, що подібна масштабна підготовка ведеться для початку третього етапу глобальної війни.

«Якщо найближчим часом не будуть досягнуті домовленості за участю Ердогана щодо можливих механізмів припинення війни, можлива третя фаза, для якої будуть формуватися нові сили, організовуватися провокації по всіх гарячих точках, включаючи російські території, південь України та Придністров'я. Можливо нагнітання ситуації з боку Білорусі, але це поки менш реально», - сказав він, додавши, що шансів почати масштабну операцію проти України у російської армії в Придністров'ї немає.

Останні новини війни: 

Усі новини російсько-української війни – тут. 

Реклама Google

Telegram Channel