Курси НБУ $ 39.36 € 42.40
Нацгвардія США розповіла, через скільки зможе передати Україні БТР М113

Американський М113.

Ілюстративне фото з відкритих джерел.

Нацгвардія США розповіла, через скільки зможе передати Україні БТР М113

Американські нацгвардійці запевняють, що берегли свої машини «як зіницю ока». І що М113 буде ефективним в умовах боїв на Донбасі

Президент США Джозеф Байден 13 квітня цього року оголосив про новий пакет військової допомоги Україні на суму понад 800 мільйонів доларів, в який було включено зокрема поставку 200 гусеничних бронетранспортерів М113. 

Як виявилось, ці бронемашини будуть передаватись нашим військам із запасів Національної гвардії США.  Станом на п'ятницю, 29 квітня, готовність передати свої М113 Україні висловили губернатори одразу п’яти штатів США - Індіана, Міссурі, Північна Кароліна, Огайо та Західна Вірджинія.

Готовність передати свої М113 Україні висловили губернатори одразу п’яти штатів США - Індіана, Міссурі, Північна Кароліна, Огайо та Західна Вірджинія. 

Про це йдеться в публікації порталу Defense News, інформує Defense Ekspress.

Військовослужбовці Національної гвардії США готують до відправки в Україну бронетранспортери М113
Військовослужбовці Національної гвардії США готують до відправки в Україну бронетранспортери М113

 Слід окремо пояснити, що частинами Національної гвардії США «на місцях» командують саме губернатори штатів, котрі посідають виборні посади. 

Бронетранспортери М113 американської Нацгвардії до цього часу стояли на консервації. Але військові США стверджують, що для розконсервації та приведення у повністю робочий стан цих бронетранспортерів знадобиться навіть менше 5 діб, мовляв – берегли ці машини як зіницю ока навіть у законсервованому стані.

Читайте також: Була б сьогодні мирна атмосфера, ми почули б не одну пісню від волинського офіцера (Відео)

Реклама Google

Telegram Channel