Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Ще одна волинська парафія вийшла з-під московського підпорядкування

284 – «за» та 59 – «проти».

Фото Район.Рожище.

Ще одна волинська парафія вийшла з-під московського підпорядкування

У селищі Дубище Рожищенської громади парафіяни Свято-Володимирського храму УПЦ МП зібрали збори релігійної громади, аби перейти до Православної церкви України

Захід організували у суботу, 30 квітня, на церковному подвір'ї. Про це повідомила кореспондентка Район.Рожище.

 

 На збори прийшло дуже багато людей, вони самостійно розділилися на дві частини, аби унеможливити провокації. Безпосередньо перед голосуванням прихильники протилежних точок зору мали змогу висловитися. Промову виголосив настоятель храму, протоієрей Михайло Бодак. 

 

 Слово взяв й очільник Рожищенської громади Вячеслав Поліщук. Він закликав священника прислухатися до рішення громади та змінити підпорядкування. 

Кожен, хто висловився, залишив свій підпис та продемонстрував паспортні дані.

Депутат Рожищенської міськради Олександр Кучірка зачитав прийняте депутатами звернення до священників та парафіян УПЦ Московського патріархату, ініціатором якого він був.

 

 Головою зборів обрали місцевого жителя Олександра Дігалевича. Свою волю висловили 343 людей: 284 – «за» та 59 – «проти». Настоятель парафії відмовився покидати УПЦ МП.

Кожен, хто висловився, залишив свій підпис та продемонстрував паспортні дані.

Парафія у Дубищі стала другою на Рожищенщині, хто вирішив покинути Московський патріархат після повномасштабного вторгнення росії, що сталося 24 лютого. Першою до ПЦУ перейшла релігійна громада села Луків.

Реклама Google

Telegram Channel