Курси НБУ $ 39.57 € 42.16
У Будапешті відбулась акція на підтримку України

Спасибі за підтримку.

Фото: Укрінформ.

У Будапешті відбулась акція на підтримку України

У ній взяли участь і пересічні містяни, так і угорські культурні і політичні діячі

Про це повідомляє Українська асоціація «Єдність» у Фейсбуці, передає Укрінформ.

За словами угорських учасників мітингу, «спираючись на досвід подій 1956 року ми знали і відчували, що означає, коли Кремль втручається у внутрішні справи вільної країни, нав’язуючи свою волю демократичній країні. Україна тепер, у 2022 році, проходить через подібне ще з більшою кров’ю, із ще більшою кількістю невинних жертв».

На переконання демонстрантів, настав наш час показати світу, «довести собі, що в Будапешті є багато тих, хто однозначно засуджує російську агресію, жорстокість та вбивство мирного населення, виступити за суверенітет і територіальну цілісність України».

Наприкінці мітингу учасниці акції поклали на землю ляльок, які символізували вбитих та поранених українських дітей та написали на землі назви зруйнованих окупацією українських міст.

Мирна хода пройшла вулицями столиці. Під час ходи перед базилікою Святого Іштвана її учасники розгорнули велетенський прапор України.

На сцені на площі Мучеників перед учасниками мітингу, серед інших, виступили голова Товариства української культури в Угорщині, заступник голови Світового конгресу українців Ярослава Хортяні, голова Благодійної асоціації «Захист» Габор Івані.

Підтримку на українській акції висловила і угорська акторка Кріста Салаї.

Наприкінці мітингу учасниці акції поклали на землю ляльок, які символізували вбитих та поранених українських дітей та написали на землі назви зруйнованих окупацією українських міст.

Загалом, за повідомленням організаторів та угорської поліції, участь в акції в Будапешті взяли близько тисячі учасників.

Демонстрація солідарності з Україною була організована на противагу проросійському мітингу солідарності з росією, який в цей самий час організували проросійські сили на площі Свободи у Будапешті біля монументу слави радянським героям-визволителям.

Його учасники звинувачували США в розпалюванні війни в Україні, та наголошували на «надмірних санкціях» проти росії, які призводять до продовольчої та енергетичної кризи у світі.

Читайте також: Анджеліна Джолі насолила російським пропагандистам своїм візитом в Україну (Фото).

Telegram Channel