Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
путін хоче забрати свої війська із Сирії для «утилізації» на Сході України – ЗМІ

Російські окупанти в Сирії.

Ілюстративне фото з відкритих джерел.

путін хоче забрати свої війська із Сирії для «утилізації» на Сході України – ЗМІ

Окупанти в Сирії тримали відносно невелике угрупування в 4 тисячі «багнетів», їх в Україні чекає безславн

Німецьке Deutsche Welle з посиланням на видання The Moscow Times заявляє, що путін начебто віддав наказ перекинути російське угрупування військ в Сирії на Схід України, інформує Defense Ekspress.

 Таким чином хоче отримати додаткові «багнети» для нової спроби повністю захопити Донбас.

DW стверджує, що рашисти в Сирії мають начебто аж 63 тисячі військовослужбовців, із яких половина – офіцери. Але схоже, що тут помилка в цифрах на порядок. Довідник The Military Balance за 2021 рік стверджує, що російське угрупування в Сирії налічувало усього 4 тисячі військовослужбовців, зведених в одну піхотну бригаду та три механізовані батальйони.

Заявлений перелік техніки та озброєння – близько 10 танків типу Т-72 та Т-90, близько 20 одиниць БТР-82А, невизначена кількість бронеавтомобілів типу «Тигр» і «Тайфун». Артилерія – 12 буксированих гаубиць 2A65 «Мста-Б», чотири РСЗО «Смерч». Засоби протиповітряної оборони – дивізіон комплексів «Панцирь», дивізіон ЗРК С-400.Такий порядок цифр по угрупуванню рашистів у Сирії виглядає правдоподібно. Кремль волів воювати в Сирії «чужими руками», тому постачав військам режиму Башара Асада як архаїчні Т-62М, так і новітні Т-90, що активно застосовувались в боях проти сирійської опозиції. 

Кремль волів воювати в Сирії «чужими руками», тому постачав військам режиму Башара Асада як архаїчні Т-62М, так і новітні Т-90, що активно застосовувались в боях проти сирійської опозиції. 

А для обстрілів міст Сирії чи знищення опозиційних формувань рашисти воліли використовувати артилерію сирійської армії, яка має в своєму розпорядженні навіть гаубиці М-30 та МЛ-20 часів Другої світової війни.Перший «дзвіночок» для угрупування рашистів у Сирії прозвучав 16 квітня 2022 року, коли стало відомо – через високі втрати в Україні Кремль вирішив не проводити ротацію своїх «сирійських» частин. 

Наступний «дзвіночок» був 23 квітня, коли Туреччина заборонила через свій повітряний простір проліт у Сирію цивільним та військовим літакам РФ. Бо після цього рішення Анкари для росіян залишився лише один маршрут для забезпечення своїх військ у Сирії – через Каспійське море і лише повітряним транспортом.Очевидно, в Кремлі після такого розцінили, що лише транспортними літаками «не витягнуть» логістику для 4-тисячного «сирійського» угрупування. Тому вирішили і ці війська «утилізувати» в боях проти ЗСУ на Сході України.

Читайте також: Могилевська розповіла, як спілкувалася з братом з росії про війну

Telegram Channel