Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Не допоможуть й 10 мобілізацій, – Фейгін назвав можливий сценарій програшу путіна

путін ніколи не визнає власну поразку у війні в Україні.

Фото: Getty Images.

Не допоможуть й 10 мобілізацій, – Фейгін назвав можливий сценарій програшу путіна

володимир путін ніколи не визнає поразку у війні проти України та не вибачиться за усе, що зробив

Водночас можливим сценарієм програшу є такий розвиток подій, коли росія вже нічого не зможе зробити. Тоді тактична поразка перетвориться на стратегічну.

Про це 24 каналу розповів російський правозахисник Марк Фейгін.

«Тобто якщо українська армія, отримавши підтримку від колективного Заходу (зброю та розвіддані) у якийсь момент переламає ситуацію, там вже не допоможуть хоч 10 мобілізацій. Часу для цього не буде», – зазначив правозахисник.

За словами Фейгіна, тоді події на фронті розвиватимуться дуже швидко, тому російська сторона вже нікого не підтягне.

Так, залишиться ще опція застосування тактичної ядерної зброї. Однак стримування тепер забезпечується персонально, а не колективно. Тобто Путін, маючи намір застосувати ядерну зброю, ставить під загрозу себе – не Росію, не народ, не міста-мільйонники, а себе особисто.

Як зазначив Фейгін, путін не може гарантувати, що ніхто не пробереться у його бункер. Ймовірно, в американців та європейців вже є якийсь план на випадок ризику застосування ядерної зброї.

«Можливо, його навіть донесли путіну. Публічно не заявляють, а особисто можуть передавати. При цьому через таких людей, яким він повірить», – зазначив правозахисник.

 У путіна на столі вже може лежати указ про введення загальної мобілізації. Втім, скоріш за все, він не наважиться це зробити з кількох причин.

Фейгін переконаний, що у путіна на столі вже може лежати указ про введення загальної мобілізації. Втім, скоріш за все, він не наважиться це зробити з кількох причин.

«По-перше, це стане очевидним визнанням поразки, адже Росія не впоралася з так званою «спецоперацією», тож тепер змушена мобілізовувати населення. По-друге, економічно та соціально Росії буде важко це потягнути. Навіть якщо призиватимуть по 30 – 50 тисяч осіб, це сильно вдарить по економіці, бо у деяких сім'ях чоловіки є єдиними годувальниками. Тобто треба передбачити якусь програму підтримки. Це також важлива проблема. Немає нескінченного ресурсу на ці речі», – зазначив Фейгін.

По-третє, молодь у містах точно не хоче воювати. Вони не розумітимуть, чому повинні помирати десь на Сході України. Навіть якщо вони не проукраїнськи налаштовані, їм байдуже на усе.

«Тому я не прогнозую, що 9 травня у промові путіна ми почуємо про те, що вони збираються оголосити загальну мобілізацію», – додав правозахисник.

Читайте також: Захід вже не боїться путінського шантажу, – Піонтковський про погрози ядерним ударом

Реклама Google

Telegram Channel