Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
На Волині цьогоріч садять французький сорт картоплі (Фото)

Собівартість картоплі цьогоріч буде висока.

Фото: Суспільного.

На Волині цьогоріч садять французький сорт картоплі (Фото)

Насіння бульби розподілили між десятьма господарствами

12 тонн елітного насіння картоплі сорту «Агрія», як гуманітарну допомогу отримали волинські аграрії від фермерів з Франції.

Про це розповів Суспільному заступник начальника обласного управління агропромислового розвитку Олександр Книш.

За його словами, нині в області висаджено понад 50 тисяч гектарів картоплі, це орієнтовно 70% від запланованого. 99% картоплі на Волині вирощує населення, і відповідно кожен господар, кожне особисте селянське господарство, кожне присадибне розраховує на свій врожай.

 99% картоплі на Волині вирощує населення, і відповідно кожен господар, кожне особисте селянське господарство, кожне присадибне розраховує на свій врожай.

Дефіциту насіння картоплі в області немає, каже Олександр Книш, але собівартість картоплі цьогоріч буде висока.

Господарство Володимира Шегедина спеціалізується на вирощуванні насіннєвої картоплі. Фермер каже: раніше садив 73 сорти, від французьких колег отримав 74-й.

«Еліта – це насіння високої репродукції, яке гарантовано буде давати кілька років високі врожаї, але його бажано садити чисто на насіння», — пояснює господар.

Допомагає фермеру дружина Наталія. Каже: картоплю садять густо, за насіннєвою технологією, розмовляють з насінням по-французьки.

Щороку в господарстві садять дев'ять — десять гектарів картоплі. Цьогоріч, — каже Володимир Шегедин, — хоче збільшувати площі, щоб був врожай. На французький сорт «Агрія» відвід пів гектара землі.

 

Читайте також: На Волині є ще три тисячі вільних місць для переселенців

Telegram Channel