Курси НБУ $ 39.00 € 42.16
У рідному селі на Волині чекають із перемогою 19-річного захисника з «Азовсталі» (Відео)

Всім, хто мене знає, привіт, усіх люблю… Отримав поранення в ногу, але нічого страшного: кульгаю, бігаю, стрибаю.

Фото із сайту volynnews.com.

У рідному селі на Волині чекають із перемогою 19-річного захисника з «Азовсталі» (Відео)

19-річний волинянин Вадим Сущик нині перебуває в найгарячішому місці України – на території комбінату «Азовсталь» у Маріуполі

Нещодавно він записав відео та передав привіт рідним, односельцям і подрузі Тетяні. У селі ролик передивилися всі й надіслали захиснику відповідь.

Нині про Маріуполь, зокрема про комбінат «Азовсталь», який безперервно бомбардує ворог, адже там перебувають наші військові, у тому числі з полку «Азов», говорить увесь світ. Про це йдеться в сюжеті ТРК «Аверс», передає ІА Волинські новини.

На території «Азовсталі» перебуває і Вадим Сущик із села Язавні, що на Ратнівщині. Недавно юнак передав привіт рідним і знайомим, записавши для них відео.

Сподіваюся, що скоро приїду додому, тому не прощаюся.

«Служив у Запоріжжі в Національній гвардії України. Поїхав на ротацію в місто Маріуполь. А далі почалося… 24 лютого о четвертій ранку – тривога. Все. Війна. Зараз перебуваю на «Азовсталі»… Всім, хто мене знає, привіт, усіх люблю… Отримав поранення в ногу, але нічого страшного: кульгаю, бігаю, стрибаю. Я вже в «Азові»… Поки живий. Сподіваюся, що скоро приїду додому, тому не прощаюся», – сказав він.Нині привіт у відповідь захиснику передають односельці, які моляться за хлопця і чекають його з перемогою вдома.

«У хлопців Сущиків узагалі непроста доля. Рано пішла з життя їхня мама. Якоїсь великої підтримки в них немає. Приємною новиною для нас було те, що Вадим пішов в армію, адже сьогодні не всі хлопці служать. А він у такий час, коли тривала ООС, пішов служити. Ми знали, що він у Запоріжжі. Завжди цікавилися його життям. І коли розпочалася повномасштабна війна, переймалися, де ж ці хлопці. Виявилося, що в Маріуполі», – розповіла директорка школи в Язавнях Галина Гусак.

Вона додала, що за Вадима переживає і молиться не тільки колектив школи, де він навчався, а й усе село.

«Звісно, ми пишаємося тим, що він служить у такому батальйоні, але дуже шкодуємо, що потрапив у самісіньке пекло. Йому тільки-но в травні буде 20 років… Хочу, щоб він не втрачав надії, щоб обов’язково повернувся живим», – зазначила класна керівниця Вадима Ольга Корнилюк.

У родині Сущиків – три сини. Їхня мама померла кілька років тому. Вадим пішов служити, середній Артем, попри те, що йому ще не виповнилося 18 років, уже працює на місцевого фермера. Батька та найменшого брата Миколу журналісти застали вдома.

«Син рік відслужив строковиком, а потім пішов в АТО. Підписав контракт на три роки. Потрапив у Маріуполь… Його поранили в ногу, але виписали з госпіталя і він, як мені сказали, пішов далі», – сказав батько захисника Микола Сущик.

Рідні пишаються Вадимом та чекають його живим і здоровим удома. Чекає на нього з перемогою все село.

Читайте також: Рятувала солдатів і Україну: розповіли про загиблу Героїню Оксану Горпініч з Волині

Telegram Channel