Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Волинянин повернувся  з Антарктиди та йде захищати Україну (Фото)

Журналісти обмінялися з науковцем подарунками.

Фото volyn.com.ua.

Волинянин повернувся з Антарктиди та йде захищати Україну (Фото)

Уродженець Луцька Богдан Гаврилюк, який завершив уже 9-ту експедицію на українській полярній станції «Академік Вернадський», завітав у редакцію «Газети Волинь», де зустрівся з колективом видання, а також з народним депутатом України Іриною Констанкевич

Наш земляк очолював 26–ту антарктичну експедицію. Він розповів журналістам «Волині», що звістка про початок повномаштабного вторгнення путінських військ на територію України застала його ще на холодному континенті. Богдан Гаврилюк каже, що полярникам коштувало неабияких зусиль, щоб зібрати себе до купи і завершити заплановані наукові дослідження в той час, коли на Батьківщині триває кривава війна.

Богдан каже, що зараз головне завдання – це захист України, тому вже завтра він йде у військкомат, щоб стати до лав ЗСУ.

Під час зустрічі народний депутат Ірина Констанкевич запевнила науковця, що держава, не зважаючи на воєнний стан, і надалі фінансуватиме функціонування антарктичної станції «Академік Вернадський».

Щоправда, пан Богдан каже, що зараз головне завдання – це захист України, тому вже завтра він йде у військкомат, щоб стати до лав ЗСУ. Інтерв’ю з науковцем, читайте згодом на 
volyn.com.ua та у газеті «Волинь».

Читайте також: Лучанин Богдан Гаврилюк став рекордсменом за кількістю зимівок в Антарктиді.

Богдан Гаврилюк відповів на запитання усіх присутніх.

Поспілкуватися з людиною, яка понад дев'ять років провела на холодному континенті, знайшлося чимало охочих.

Богдан Гаврилюк неодноразово був героєм публікацій газети «Волинь», «Цікавої газети на вихідні», «Читанки для всіх» і сайту volyn.com.ua.

Депутатка Ірина Констанкевич каже, що в парламенті підтримує фінансування досліджень Антарктики.


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel