Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
У Чорному морі біля Одеси горить російський корабель

Фото: Главком.

У Чорному морі біля Одеси горить російський корабель

Україна підбила один з найновіших кораблів російського флоту

Біля берегів Одеси ЗСУ завдали удару по ворожому кораблю «Всеволод Боборов». Це судно є одним із найновіших у російському флоті. Про це повідомив речник Одеської ОВА Сергій Братчук. 

«Повертаючись до острова Зміїний. Дійсно завдяки діям наших військових моряків загорілося судно тилового забезпечення «Всеволод Бобров» – одне з найновіших у російському флоті. Кажуть, що чалапає до Севастополя. Наразі ця інформація потребує уточнення. Але те, що йому дали змієбаїв там, в районі острова Зміїного – це правда», – зазначив Братчук.

Зазначимо, що в обід 12 травня 24 канал повідомив, що у Чорному морі спалахнула пожежа на ворожому судні тилового забезпечення проєкту 23120. Таких Росія має лише 2 – «Всеволод Бобров» та «Ельбрус».

Інформацію підтвердив Сергій Братчук. Він уточнив, що запалав корабель «Всеволод Бобров», який йшов в напрямку острова Зміїний. За попередньої інформацією, наразі судно намагається повернутися у Севастополь, але цю інформацію ще уточнюють.

«Всеволод Бобров» є другим судном тилового забезпечення льодового класу. Закладений у 2013 році та спущений на воду у 2016. Судно є багатофункціональним: призначене для перевезення вантажів, буксирування, проведення гідрографічних досліджень, надання допомоги кораблям, що потрапили в лихо. Система динамічного позиціонування дозволяє утримувати судно у заданій точці за будь-яких погодних умов. На судні встановлено два електрогідравлічні крани вантажопідйомністю 50 тонн, буксирні лебідки з тяговим зусиллям 120 і 25 тонн, є вантажна палуба площею понад 700 кв. м. Оснащений водолазним комплексом із барокамерою. 

 Останні новини війни: 

Усі новини російсько-української війни – тут.

Telegram Channel