Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
У Мінекономіки назвали кроки для вирішення проблеми черг на заправках

Фото ілюстративне / eimg.pravda.com.

У Мінекономіки назвали кроки для вирішення проблеми черг на заправках

 У Міністерстві економіки України назвали основні кроки, які планує зробити Уряд для вирішення питання черг на заправках

Очільниця відомства Юлія Свириденко на засіданні Кабміну зазначила, що проблема зникне, коли буде накопичена достатня кількість залишків операторів, передає УНН.

«Сьогодні ми маємо запаси бензину на 5 днів, і маємо запаси дизелю по країні на 3 дні. А в нас, при нормальній бізнес-моделі операторів – ці запаси мають складати 15 днів, щонайменше. Коли ми зможемо накопичити залишки операторів до 15 днів – питання черг зніметься само собою», – зазначила вона.

Міністр додала, що враховуючи середньодобове споживання пального, яке на сьогодні становить 13 тисяч тонн – влада практично повністю може спрямувати обсяг імпорту на внутрішнє споживання.

Коли ми зможемо накопичити залишки операторів до 15 днів – питання черг зніметься само собою.

Проте є важливий нюанс – це запаси. Наразі Міністерство розробило план дій на найближчі тижні та місяці для вирішення питання дефіциту пального.

Першим кроком Свириденко назвала отримання підтримки від країн ЄС щодо гарантованого прийняття їх портами українських танкерів, спрямованих на український ринок.

Друге – це вилучення палива з росії і білорусі, яке арештоване, але було завезено до 24 лютого.

Третє – завантаження до трубопроводу нафтопродуктів з Угорщини дизельним пальним, щонайменше, 50 тисяч тонн на місяць.

«За уточненим прогнозом, який ми оновили, у травні очікується споживання 300 тисяч тонн дизелю та 120 тисяч тонн бензину. Ми можемо констатувати, що такий обсяг імпорту вже законтрактований українськими мережами. Головне питання – це логістично, вчасно завезти весь обсяг в Україну», – додала міністр.

Читайте також: Українських водіїв після дефіциту палива чекає нова проблема.

Реклама Google

Telegram Channel