Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Російські хакери атакували Євробачення під час фіналу: Італії вдалося відбити кібернапад

Поліція вже ідентифікувала зловмисників.

Фото censor.net.

Російські хакери атакували Євробачення під час фіналу: Італії вдалося відбити кібернапад

Подробиці атаки поки що не уточнили. Також ще немає офіційної заяви від організаторів пісенного конкурсу

Під час фіналу пісенного конкурсу Євробачення-2022 російська хакери атакували ефір. Про це офіційно заявили в Італії, передає Українська правда.

Зловмисниками виявились хакерська група Killnet та її філія «Легіон».

Італійська поліція повідомила, що під час голосування та виступів учасників у Турині як у півфіналі 10 травня, так і під час фіналу довелося відбити декілька кібератак на мережеву інфраструктуру.

Поліція вже ідентифікувала зловмисників, які проводили кібератаку Євробачення – ними виявились хакерська група Killnet та її філія «Легіон».

Читайте також: Як Ірина Федишин виправдовується, що Україна віддала на «Євробаченні» Польщі і Литві 0 балів.

Тим часом 14 травня у телеграм-каналі, який координує групу «Легіон», справді були повідомлення, які координували DDOS-атаки на сервери пісенного конкурсу Євробачення. Атака розпочалась о 22:13, а о 22:43 координатори без пояснень наказали її припинити.

Але росіяни не надто послухали та продовжували «дудосити» сервери. Тож організаторам довелось переконувати учасників, що кібератаку потрібно припинити й закликали «поставитися до прохання з розумінням». Не обійшлося й без українофобських висловів.

Пізніше організатори атаки сказали, що «так треба» і все «йде за планом», а також анонсували якусь подію – «завтра самі все побачите».

 

 

 

Telegram Channel