Курси НБУ $ 38.97 € 42.45
Іван Петков: «У збірній України прагнемо вибудувати менталітет переможця»

Наша команда складається переважно з молодих талановитих виконавців.

Фото пресслужби ГО ФВУ.

Іван Петков: «У збірній України прагнемо вибудувати менталітет переможця»

Національна жіноча збірна України з волейболу наразі перебуває в Хорватії, де під керівництвом болгарського фахівця Івана Петкова готується до Золотої Євроліги. Відзначимо, що на груповій стадії змагань наша команда проведе чотири поєдинки. Перші два — заплановано на 24 та 25 травня проти Румунії, які відбудуться на майданчику суперниць в Александрії. Після того українки вирушать до Будапешту. Там 2 і 4 червня вони зіграють з Угорщиною

Про це пише пресслужба ГО ФВУ.

За словами Петкова, спочатку на збір прибуло дванадцять волейболісток. Решта догравали сезон у зарубіжних клубах. У кінцеву ж заявку на Євролігу увійдуть чотирнадцять гравців — це блокуючі: Марина Мазенко, Вікторія Даньчак, Світлана Дорсман, Анастасія Маєвська; пасуючі: Дар’я Великоконь, Олена Рудик; догравальниці: Юлія Бойко, Карина Денисова, Олександра Міленко, Олександра Биценко; діагональні: Анна Харчинська, Євгенія Хобер; ліберо: Христина Нємцева, Олександра Кутнякова.

- Ми розташувалися в готелі Aton, що в Неделищі. Умови більш ніж ідеальні, - розповів головний тренер збірної України.

- Як оцінюєте поточний фізичний та психологічний стан гравців?

- Наша команда складається переважно з молодих талановитих виконавців, які в останньому сезоні виступали в чемпіонаті України. Через війну вони близько двох місяців не мали повноцінного тренувального процесу. Що неминуче відображається на їхньому фізичному та психологічному стані.

Звичайно, робота на клубному рівні та в національній команді дуже відрізняються між собою.

- На відміну від клубної роботи, у збірній ви матимете менше часу на те, щоб визначитися зі складом. Чим керуватиметеся при виборі основного кістяка команди?

- Звичайно, робота на клубному рівні та в національній команді дуже відрізняються між собою. Проте наш тренерський штаб уже має за плечима певний багаж знань щодо відбору гравців до лав збірної. Щоб збудувати міцний молодий колектив, ми повинні об'єднати весь наш досвід, зокрема, звертаючи увагу на волейбольні навички й аспекти гри. Поки я не можу віддати перевагу жодній з наших ідей побудови команди. Втім, найголовніше – це менталітет та дух переможця.

- Збірна Болгарії під вашим керівництвом є чинним переможцем Золотої Євроліги. Чи прагнете повторити цей успіх з командою України вже цього року?

- Я і велика частина персоналу, яка зараз працює зі мною тут, двічі вигравали Золоту Євролігу з Болгарією. Тому й у збірній України прагнемо вибудувати менталітет переможця, але в той же час повинні закладати фундамент на майбутнє.

- Чи плануєте спаринги перед Євролігою?

- Планували провести товариські матчі зі збірною Хорватії 16 та 17 травня.

- Що можете сказати про команди Румунії та Угорщини, які є вашими суперниками на груповому етапі Золотої Євроліги?

- Поки нічого не можу сказати. Найближчими днями у нас буде повна інформація про них. Наскільки я пам’ятаю, ці команди складаються з досить якісних волейболісток.

Читайте також: Український волейболіст Єрещенко, який грав у Росії: «Коли дізнався, що податки там йдуть на військових, стало дурно і соромно»

Telegram Channel