Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
Рівне у жалобі: відійшов у вічність відомий бард та поет (Фото)

Світла пам'ять!

Фото Facebook.

Рівне у жалобі: відійшов у вічність відомий бард та поет (Фото)

На 65-му році життя не стало Олександра Смика

Помер відомий український бард, поет, драматург, член національних спілок України: театральних діячів, кобзарів, журналістів, письменників та Всеукраїнської музичної спілки, громадсько-політичний діяч Олександр Смик. 

Про це інформує Рівненська міська рада.

Панахида відбудеться сьогодні, 19 травня, о 18 годині в Тернополі.

Під час війни Олександр Іванович очолив свій фронт боротьби з ворогом – «Духовний фронт». Його вірші та твори підтримували наших воїнів, волонтерів та тих, хто працював у тилу. Останній вірш він виклав у мережу якихось 11 годин тому.

Рівняни згадують Олександра Смика лише добрим словом. Журналіст Олексій Кривошеєв на своїй сторінці у Фейсбук зазначив, що саме він відіграв у його житті важливу роль.

«Він відіграв в моєму житті важливу роль. Я завжди казав, що він «дав мені пендаля в життя і змусив працювати». Ще казав, що він мені замість хресного (свого я майже не знав, він помер коли я був ще малим). Ми познайомились ще в 1998 році. Вся моя кар’єра в журналістиці і політиці через нього. Ні, не завдяки, а саме через нього. Коли мені потрібна була робота, прилаштував мене в газету «Медичний вісник» – верстальником. Попросив спробувати зробити дизайн поштових листівок з його віршами до річниці УПА. Виявилось що можу щось тямити в дизайні… А потім виявилось що виходить писати статті», – йдеться в дописі.

Відомий рівненський фотограф Олександр Харват повідомив, що панахида відбудеться сьогодні, 19 травня, о 18 годині в Тернополі.

Концептуальних розробки музичних фестивалів автора: «Тарас Бульба», «Вивих», «Повстанські ночі», «Лаба», «Золоте підпілля», «Зелений цвіт — цвіт надії», «Кобзарські сезони Волині». Організатор першого приватного Будинку творчості «Потік Ірва» (2004).

Найкраще Олександра Смика (музика, вірші, вокал): «Шануймось, панове» , «Жінка другова», «Пане підпоручнику», «Скільки літ», «Не вір мені, не вір», «Мені потрібно зовсім небагато», «Волинь», «Твоя і моя Україна», «Пісня дружині», «Берегиня».

Читайте також: Від ворожого обстрілу загинув гранатометник з Рівненщини.

Telegram Channel