Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
московський патріархат заборонив служіння настоятелю храму, який першим в Луцьку перейшов до ПЦУ

Це лише другий храм міста, який наважився перейти до Православної церкви України.

Фото: Дзеркало Тижня.

московський патріархат заборонив служіння настоятелю храму, який першим в Луцьку перейшов до ПЦУ

За ухилення в розкол заборонили у священнослужінні Володимиру Літвенчуку

Настоятелю Свято-Благовіщенського храму міста Луцька московський патріархат заборонив служіння, бо він перейшов до Православної церкви України.  

Таку заяву оприлюднили на сайті Волинської єпархії УПЦ. 

Нагадаємо,  настоятель Свято-Благовіщенського храму заявив про вихід з московської церкви і бажання приєднання до ПЦУ. Це один із найбільших храмів Луцька. Ця церква першою в місті ухвалила рішення про вихід з московського патріархату. 

«Протоієрею Володимиру Літвенчуку, настоятелю Свято-Благовіщенського храму міста Луцька, за ухилення в розкол, грубе порушення присяги священнослужителя, указом керуючого Волинською і Луцькою єпархією забороняється у священнослужінні без права Причастя Святих Христових Тан», – повідомили в УПЦ.

За свідоме ухилення в розкол протоієреєм Володимиром Літвенчуком, просити Священний Синод Української Православної Церкви про позбавлення його священного сану

 

На сайті єпархії опублікували також виписку засідання Єпархіальної Ради Волинської і Луцької єпархії:

 

 «Зважаючи на порушення священницької присяги, свідоме ухилення в розкол протоієреєм Володимиром Літвенчуком, просити Священний Синод Української Православної Церкви про позбавлення його священного сану, – йдеться в повідомлення єпархії УПЦ.

Зазначають, що священник, який перебуває під забороною, позбавляється права звершувати священнослужіння. Також такому священнику забороняється звершувати церковні Таїнства (Хрещення, Вінчання, Сповідь). У випадку, якщо заборонений священник і звершив одне з них, Таїнства є недійсними. Окремо слід зазначити, що заборонений у служінні священник не має права благословляти людей та носити ієрейський хрест.

Telegram Channel