Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Міжнародні експерти звинуватили Росію у геноциді

Росія заперечує існування української ідентичності.

Фото Главком.

Міжнародні експерти звинуватили Росію у геноциді

Російська Федерація несе відповідальність за порушення Конвенції про геноцид в Україні

Дії Росії в Україні дають достатньо доказів, щоб зробити висновок, що Москва підбурює до геноциду та вчиняє звірства, спрямовані на знищення українського народу. Про це свідчить перший незалежний звіт про звинувачення в геноциді українців Росією, пише Главком з посиланням на CNN.
Звіт було підготовлено Інститутом стратегії та політики New Lines (США) та Центром прав людини Рауля Валленберга, який базується в Канаді.

У складанні доповіді брали участь 30 провідних юристів та експертів з геноциду.

У складанні доповіді брали участь 30 провідних юристів та експертів з геноциду. Вони дійшли висновку, що Росія порушила другу та третю статті Конвенції ООН про запобігання злочинові геноциду та покарання за нього.
Звинувачення, як наголошується у доповіді, підкріплюються доказами, серед яких масові вбивства мирних жителів, насильницькі депортації та антиукраїнська риторика. Як один із доказів наводяться слова президента РФ Володимира Путіна про те, що Україна не має права на існування як держава.
«Ми зібрали провідних юридичних експертів з усього світу, які потім вивчили всі докази, і вони дійшли висновку, що Російська Федерація несе відповідальність за порушення Конвенції про геноцид в Україні», – сказав CNN Азім Ібрагім з Інституту New Lines. Ібрагім відвідав Україну в березні, щоб зібрати докази для звіту.

У звіті вказують пальцем прямо на Москву, звинувачуючи російських вищих посадовців у організації підбурювання до геноциду та закладенні основи для майбутнього геноциду, неодноразово заперечуючи існування української ідентичності.

Telegram Channel