Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
«Алогічна, ледь не клітинна ненависть зе-влади до Порошенка»

Петро Порошенко.

Фото РБК-Україна.

«Алогічна, ледь не клітинна ненависть зе-влади до Порошенка»

Старший науковий співробітник Атлантичної Ради, відомий шведський економіст Андерс Аслунд закликав українську владу припинити блокування участі Петра Порошенка у Парламентській асамблеї НАТО

«Це смішна, неприйнятна та шкідлива поведінка української влади, яка блокує участь екс-президента Порошенка у важливій Парламентській асамблеї НАТО у Вільнюсі», – пише Аслунд в Твіттері.

Про це інформує Прямий.

«НАТО розцінить це як те, що Україна є недостатньо демократичною для вступу в НАТО. Українська влада має попросити вибачення і перед НАТО, і перед Порошенком», – наголосив Аслунд.

Як відомо, Петро Порошенко у складі делегації Верховної Ради України мав брати участь у засіданні Парламентської асамблеї НАТО у Вільнюсі. Утім, лідеру партії «Європейська Солідарність» безпідставно відмовили у виїзді з країни – попри відповідне розпорядження Голови Верховної Ради.

Як повідомила співголова фракції «Європейська Солідарність» Ірина Геращенко, влада цинічно зірвала участь Петра Порошенка у Парламентській асамблеї НАТО.

На Банковій влаштовують розборки з Порошенком, наплювавши на будь-які закони, використовуючи «телефонне право».

«Влада, яка на словах декларує єдність, розпочала боротьбу з опозиційними політиками, з незалежними журналістами, з мерами і місцевим самоврядуванням, впровадила політичну цензуру і повернулася до практики замовних політичних справ. Лідера «ЄС», П‘ятого Президента України Петра Порошенка не випустили на важливі міжнародні зустрічі», – наголосила народна депутатка.

«Жодних запобіжних заходів, які б обмежували право Петра Порошенка виїжджати за межі України, сьогодні не існує. Народний депутат України має право безперешкодно відповідно до Конституції і Закону «Про статус народного депутата» перетинати державний лкордон України. Народний депутат України не є військовозобов’язаним. Петро Порошенко рухався у службове відрядження на підставі Розпорядження Голови Верховної Ради разом з іншими членами делегації. Всіх їх випустили, окрім Петра Порошенка», – наголосив народний депутат Микола  Княжицький.

На Банковій влаштовують розборки з Порошенком, наплювавши на будь-які закони, використовуючи «телефонне право» – вважає народний депутат Верховної Ради України 8-го скликання Борислав Береза, який зараз перебуває на фронті.

Алогічна ненависть влади до п’ятого Президента Порошенка ставить під загрозу майбутнє держави. Про це пише у Facebook редактор «Європейської правди» Сергій Сидоренко. «Не можу зрозуміти, звідки бере коріння ця алогічна, ледь не клітинна ненависть зе-влади до Порошенка та бажання шкодити йому навіть ставлячи під загрозу майбутнє країну. Це якийсь парадокс», – наголошує Сидоренко.

«Дивна історія із відмовою прикордонників пропустити через кордон колишнього президента країни, депутата Верховної Ради Петра Порошенка – не просто про чиновницьке самоуправство. Тому що всі чудово розуміють, що жодних підстав не пропускати Порошенка, який вирушає у службову поїздку, немає. І це вже я не кажу про те, що народні депутати України мають право вільного перетину кордону», –пише відомий журналіст Віталій Портников.

«Як і у випадку з відключенням українських телеканалів від цифрового мовлення, це історія про репутацію нашої країни. І все це якраз тоді, коли ворог продовжує спроби захопити весь Донбас, а у Кремлі знову заговорили про плани захоплення Києва та знищення Української держави. Коли війна з Росією не те що не є закінченою, а продовжується з новою силою. Кому у такій ситуації вигідно підривати репутацію нашої країни та єдність патріотів?», – наголошує Портников.

Як раніше повідомлялося, 29-30 травня 2022 року лідер партії «Європейська Солідарність», пʼятий Президент Петро Порошенко у складі парламентської делегації України планував взяти участь у щорічному засіданні Парламентської асамблеї НАТО. 

31 травня – 1 червня 2022 року Петро Порошенко на запрошення керівництва ЄНП має взяти участь у засіданні Конгресу та Саміті Європейської народної партії (ЄНП), однієї з найбільших політичних родин в рамках Європейського Союзу.

Реклама Google

Telegram Channel