Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
Покарають двох злочинців, які підірвали приміщення Любомльського районного суду (Фото)

Останнє слово за судом.

Фото пресслужби прокуратури Волинської області.

Покарають двох злочинців, які підірвали приміщення Любомльського районного суду (Фото)

Волинська обласна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні про вчинення двома жителями міста Миколаєва за попередньою змовою групою осіб умисного пошкодження чужого майна шляхом вибуху, а також незаконних дій із бойовими припасами та вибуховими пристроями (ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 194, ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 263 КК України)

За даними слідства, над ранок 15 січня 2022 року 28-річний та 43-річний чоловіки, розбивши вікно у кабінеті на першому поверсі приміщення Любомльського районного суду, кинули туди вибуховий пристрій.

У результаті вибуху було пошкоджено майно Територіального управління Державної судової адміністрації України в Волинській області на суму понад мільйон гривень.
Затримали їх правоохоронці 02 лютого 2022 року та під час обшуку у помешканні одного з чоловіків у Миколаєві було виявлено корпус осколкової ручної гранати РГД-5 та уніфікований запал дистанційної дії.

Вибух у суді громадянам України замовив 38-річний громадянин Литовської Республіки задля знищення матеріалів кримінального провадження про вчинення ним наркозлочинів.

Згодом з'ясувалося, що вибух у суді громадянам України замовив 38-річний громадянин Литовської Республіки задля знищення матеріалів кримінального провадження про вчинення ним наркозлочинів.

На момент вибуху у суді іноземець, якому уже повідомлено про підозру й матеріали щодо якого виділені в окреме провадження, перебував за межами України.
Вирішується питання про оголошення його у розшук.

Його спільники ж невдовзі уже постануть перед судом.

 

Останні новини:

Усі новини російсько-української війни – тут.

Джерело: Пресслужба Волинської обласної прокуратури.
Telegram Channel