Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Яким буде цьогоріч сезон на Світязі і яких цін очікувати (Відео)

Чи чекають цьогоріч відпочивальників?

Фото 12 каналу.

Яким буде цьогоріч сезон на Світязі і яких цін очікувати (Відео)

Літо – сезон відпусток і подорожей. Однак цьогоріч українці відпочивати не поспішають. Приїдуть туристи чи ні – на Шацьких озерах вже готуються до сезону

Що там нового, чи буде відпочинок безпечним і чи не вдарить він по кишенях українців, в сюжеті 12 каналу. 

На Світязі відпочинковий сезон ще не стартував, але перлина Волині вже готується зустрічати відпочивальників. Попри складну ситуацію в країні, людям треба відпочити та розвіятися. А Світязь чистенький і вже наповнився водою. Однак пляж нині порожній. Не дивина, стверджують місцеві. І кажуть: справжній сезон тут розпочинається пізніше. Чи вдасться він цьогоріч – не впевнені.

«Сезон у такому об’ємі не буде, звичайно, як у ті роки. Але десь з 15 червня ми готові до прийому в принципі», – каже заступник директора Шацького НПП з наукової діяльності Василь Матейчик.

Світязь чистенький і вже наповнився водою.

Ми пройшлися по кількох базах відпочинку – порожньо. Телефонуємо – власників на місці ще немає. Готувати свої обійстя вони планують ближче до середини місяця, однак забронювати житло вже можна. Щоправда, попередніх бронювань цьогоріч у рази менше, діляться місцеві підприємці.

«Цікавляться менше, дзвонять набагато менше. Дзвонять наші постійні клієнти, які цікавляться, чи ми є на місці, чи ми працюємо, чи будемо працювати. Бронюють. Не так інтенсивно, як було, але все ж…» – розповідає власниця бази відпочинку Наталія Дужич.

Пані Наталія із чоловіком мешкають неподалік центрального пляжу і вже 20-й рік поспіль готують свою садибу до відпочинкового сезону.

Люди, кажуть, бояться бронювати наперед, а іноді навіть думати про відпочинок. Але клієнтам підприємці йдуть назустріч. Раніше ж при бронюванні брали передоплату – тепер же зарезервувати номер можна повністю безкоштовно. Із незмінного, кажуть, – ціни. Цьогоріч їх залишили такими, як минулого сезону. Оселитися поряд із центральним пляжем можна всього лиш за 500 гривень на добу.

Три спальні місця, холодильник, телевізор, знизу кухня та санвузол, озеро неподалік – усе, що потрібно для сімейного відпочинку. Для більших компаній пропонують люкси: дві кімнати, душ, туалет, кухня окремі. Вартість такого номеру – 1 600 гривень.

«Поки що ціну тримаєм таку, як є. Хто бронює – бронює за цінами минулорічними. А далі – час покаже», – розказує Наталія Дужич.

Порожньо нині й на Гряді. Із десятків баз відпочинку лише одиниці вже готуються приймати відпочивальників. На цій садибі нас зустріли працівники, які вже от-от завершать підготовку. Власниця ж телефоном зізнається: ціни цьогоріч доведеться підняти, бо здорожчало усе. Але зростуть вони незначно, лише на 10 відсотків. Тобто за одномісний номер без харчування доведеться віддати щонайменше 500 гривень.

Цьогоріч значно розшириться географія відпочивальників. Якщо раніше зазвичай приїздили з Рівненщини, Львівщини, Київщини, Житомирщини, то тепер для себе перлину Волині відкрили чимало переселенців

Цьогоріч значно розшириться географія відпочивальників. Якщо раніше зазвичай приїздили з Рівненщини, Львівщини, Київщини, Житомирщини, то тепер для себе перлину Волині відкрили чимало переселенців.

Відпочивальників цьогоріч чекають не лише на Світязі, адже нагадують: Шацьке поозер’я – це 30 водойм та унікальна природа. До того ж від моря чимало українців цьогоріч змушені відмовитися.

«Наш край сьогодні став основним для відпочинку, можливо. Але великого напливу туристів ми не передбачаємо, тому що війна є війна, і багато факторів впливає: ціни, логістика і безпекова ситуація. Але готуємося», – зазначає староста села Світязь Віктор Плейтух.

Чи наважаться українці на відпочинок – особиста справа кожного. Однак задля безпеки туристів у Шацькій громаді не проводитимуть розважальних заходів, фестивалів і традиційних свят. Й нагадують: обов’язковим правилом є дотримання комендантської години.

Читайте також: Як був курортний сезон на Світязі торік (Відео)  

Telegram Channel