Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Їхнє містечко було схоже на Горохів: як у громаді на Волині допомагають переселенцям (Відео)

П’ять сотень людей проживає у Горохові, решта — у селах громади.

Фото: Суспільне Волинь.

Їхнє містечко було схоже на Горохів: як у громаді на Волині допомагають переселенцям (Відео)

У громаді зараз проживають 727 переселенців, із них 235 – діти

П’ять сотень людей проживає у Горохові, решта — у селах громади, – розповіла Суспільному працівниця Горохівської міськради Тетяни Карпук.

У місті працює кімната «Добра», де внутрішньо переміщенні українці можуть взяти дитячий і дорослий одяг, взуття. З початку повномасштабної війни переселенцям у громаді роздають безплатні продуктові набори. За цей час їх видали понад тисячу, — каже Тетяна Карпук.

Альона Лопушнян з міста Гірник, що на Донеччині на Волинь приїхала з однорічною донькою і 15-тирічною сестрою. Жінка каже, що на новому місці їм усі допомагають.

Родина переселенців Дименків приїхали на Волинь з Оріхова, що на Запоріжжі. Дружина Марія розповіла, що у їхній будинок потрапив снаряд. За її словами, їхня квартира на першому поверсі не придатна для проживання, в інших квартирах будинку повибивало шибки. Каже, коли виїжджали з собою нічого не встигли взяти.

Їхнє містечко Оріхів дуже було схоже на Горохів

Чоловік пані Марії — Володимир Дименко розповів, що їхнє містечко Оріхів дуже було схоже на Горохів. Щоправда, нині його вже майже зрівняли з землею, – додає чоловік.

Продуктові набори у Горохові переселенцям надають раз у місяць.

Читайте також: Вдома часто чули страшилки про кровожерливих «западенців», – переселенка з Донеччини

Telegram Channel