Курси НБУ $ 39.78 € 42.31
Німеччина передасть РСЗВ, Словаччина – вертольоти, ще три країни – артилерію: Пентагон за підсумками «Рамштайну-3»

Допомога дуже важлива.

Фото: АрміяInform.

Німеччина передасть РСЗВ, Словаччина – вертольоти, ще три країни – артилерію: Пентагон за підсумками «Рамштайну-3»

 Міністр оборони США Ллойд Остін повідомив про основні пакети допомоги, які оголосили сьогодні міністри країн-партнерів за підсумками третьої зустрічі у форматі «Рамштайн»

«Багато країн терміново постачають Україні системи та боєприпаси. Інші друзі взяли на себе нові зобов'язання щодо підготовки сил України та підтримання її військових систем», - сказав глава Пентагону, передає УНН.

За його словами, таких країн дуже багато, але він окреслив основні оголошення сьогоднішнього засідання.

Багато країн терміново постачають Україні системи та боєприпаси. Інші друзі взяли на себе нові зобов'язання щодо підготовки сил України та підтримання її військових систем.

«Я хочу подякувати Німеччині, яка сьогодні оголосила, що надасть Україні три системи залпового вогню та керовані боєприпаси для РСЗВ. Ми працюємо пліч-о-пліч як з Великою Британією, так і тепер з Німеччиною, розвиваючи потенціал України в області далекого вогню», - заявив Остін.

Він зазначив, що ці зусилля також ґрунтуються на передачі США систем HIMARS.

«Дозвольте мені також подякувати Словаччині, яка оголосила про значне пожертвування вертольотів серії Мі та терміново необхідних ракетних боєприпасів».

«Ми також обговорили важливі нові артилерійські пожертвування від багатьох країн, включаючи Канаду, Польщу та Нідерланди», - додав міністр.

Читайте також: Байден оголосив новий пакет військової допомоги Україні на 1 мільярд доларів.

Telegram Channel