Курси НБУ $ 39.57 € 42.16
Підтримка статусу кандидата в ЄС і ще більше зброї: результати візиту європейської делегації в Київ

Переможемо.

Фото УП.

Підтримка статусу кандидата в ЄС і ще більше зброї: результати візиту європейської делегації в Київ

Після зустрічі з Володимиром Зеленським у Києві лідери Німеччини, Італії, Румунії та Франції висловилися за «негайний» статус кандидата на членство в ЄС для України

Про це повідомляє «Європейська правда» з посиланням на BFMTV.

«Після зустрічі з Володимиром Зеленським в президентському палаці в четвер глави держав Німеччини, Італії, Румунії та Франції висловилися за «негайний» статус кандидата на членство в ЄС для  України», - йдеться у повідомленні. «Німеччина виступає за позитивне рішення на користь України. Це стосується і Республіки Молдова. Україна є частиною європейської родини», - сказав Шольц, якого цитують німецькі ЗМІ.

Макрон оголосив про поставку в Україну ще шести додаткових самохідних артилерійських установок Caesar, флагмана французької артилерії.

Президент Франції Еммануель Макрон також підтримує цей крок. «У будь-якому разі ми підтримуємо статус України на приєднання до Європейського Союзу», – заявив Макрон. За його словами, цей статус супроводжуватиметься дорожньою картою, а також враховуватиме ситуацію на Західних Балканах.

Крім цього, Макрон оголосив про поставку в Україну ще шести додаткових самохідних артилерійських установок Caesar, флагмана французької артилерії. Париж уже поставив Україні 12 установок калібру 155 мм. Ці самохідні установки можуть запускати 155 мм снаряди на відстані 40 кілометрів зі швидкістю від шести до восьми пострілів за хвилину.

Telegram Channel