Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
Порошенко закликає владу створити спільний орган для реалізації «дорожньої карти» членства України в Євросоюзі

Петро Порошенко.

Фото Європейська солідарність.

Порошенко закликає владу створити спільний орган для реалізації «дорожньої карти» членства України в Євросоюзі

Петро Порошенко під час виступу з трибуни Верховної Ради закликав створити спільний орган для виконання «дорожньої карти» щодо статусу країни-кандидата у члени ЄС для України

Порошенко зазначив, що Європейська Комісія сформулювала перелік вимог щодо демократії, верховенства права, антикорупційної політики, свободи слова, прав і свобод людини.

«Після Угоди про асоціацію, яку ми в цьому залі ратифікували, і я мав честь підписати, після безвізу, після поглибленої та всеохоплюючої зони вільної торгівлі з Європейським Союзом, після внесення  змін до Конституції України, визначивши для України обов’язковим курс на членство в Європейському Союзі і НАТО,  є абсолютно логічним отримання статусу країни-кандидата в члени ЄС», – вважає п’ятий Президент.

«Це Збройні Сили України, героїчні наші воїни, солдати й офіцери,  волонтери, народ України своєю кров’ю виборов право отримати статус кандидата. У кого зараз підніметься рука відмовити Україні і українцям?».

«Це Збройні Сили України, героїчні наші воїни, солдати й офіцери,  волонтери, народ України своєю кров’ю виборов право отримати статус кандидата. У кого зараз підніметься рука відмовити Україні і українцям?», – наголосив Порошенко.  

«За результатами Конгресу Європейської народної партії ми забезпечили і робимо все можливе, спільно для того, щоб представники нашої політичної родини у повному складі підтримали українську заявку. Також ми зараз долучаємося до міжпарламентської демократії для того, щоб зробити все можливе для отримання позитивного рішення, аж допоки керівники країн-членів не сядуть за стіл в брюссельському Домі Європи», – зазначив лідер «Європейської Солідарності».

«Я хочу привернути увагу до реалізації «дорожньої карти» членства, яку Єврокомісія поставила Україні в сферах демократії, свободи слова, свобод і прав людини, верховенства права, антикорупційної політики. Я пропоную, щоб Верховна Рада разом з урядом сформувала діючий орган, який би визначив дати, перелік і необхідність кроків для того, щоб  реалізувати ці настанови», – наголосив Порошенко.   

Джерело: Європейська солідарність.
Telegram Channel