Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Дослідники розкрили таємницю прокляття Тутанхамона

Отакої!

Фото: Дивогляд.

Дослідники розкрили таємницю прокляття Тутанхамона

Науковці поділилися результатами дослідження, присвяченого містичній таємниці прокляття Тутанхамона

Про це повідомляє «Дивогляд« із посиланням на Telegraph.

4 листопада 1922 року британський археолог Горвард Картер знайшов гробницю єгипетського фараона, а вже за кілька місяців він та єгиптолог Джордж Карнарвон увійшли до похоронної камери хлопчика-царя. Гробниця виявилася цілою і повною скарбів, серед яких був саркофаг із Тутанхамоном.

Від цього моменту розпочинається низка дивних подій. Так, протягом 1,5 місяців після цього Карнарвон помер, як і багато інших людей, які брали участь у розкопках або просто відвідували гробницю.

Сучасні науковці вважають, що історія про прокляття виникли лише через єгиптолога та журналіста Артура Вайгалла, якого обурило те, що ексклюзивна історія потрапила до видання Times.

Внаслідок цього вийшло багато журналістських матеріалів, автори яких припускали, що загадкові смерті обумовлені стародавнім прокляттям. Завдяки їхнім зусиллям багато людей почали вірити у «прокляття фараона».

Сучасні науковці вважають, що історія про прокляття виникли лише через єгиптолога та журналіста Артура Вайгалла, якого обурило те, що ексклюзивна історія потрапила до видання Times. Безумовно, низка людей, які мають відношення до розкопок, насправді померла, але це не стосується більшості учасників тих подій, які прожили довге та здорове життя.

«Насправді деякі зі смертей могли бути спровоковані бактеріями з гробниці, заразивших людей, які вже страждали на хронічні захворювання легень», – йдеться у дослідженні.

Читайте також: Авторка книги «Як убити чоловіка» сіла за ґрати за вбивство чоловіка.

Telegram Channel