Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
На Волині благодійники взялись обладнати кухні переселенцям

Добродійники працюють над забезпеченням належних санітарно-гігієнічних умов у місцях масового проживання.

Фото: пресслужба Волинської облради.

На Волині благодійники взялись обладнати кухні переселенцям

З цього приводу голова облради підписав спеціальний меморандум

Сьогодні голова обласної ради Григорій Недопад та координатор Волинського регіонального офісу міжнародної неурядової організації «Medair» Вікторія Гомонець підписали меморандум про співпрацю в частині допомоги внутрішньо переміщеним особам, які оселяються на Волині, інформує пресслужба Волинської ради.

«Наша міжнародна організація з березня розгорнула свою діяльність в Україні з огляду на гуманітарну кризу, спровоковану війною. Окрім Волині відкрили представництва ще у шести областях України, де сконцентровані центри вимушених переселенців. Наша команда оцінює потребу тих, хто залишив зону бойових дій чи окуповані території, подає проектні заявки в центральний офіс для фінансування та вирішення їхніх побутових проблем. Основні напрямки допомоги ВПО по нашому регіону- це забезпечення належних санітарно-гігієнічних умов у місцях масового проживання», - зазначила вона.

 

 

 

На Волині до цього проєкту залучені 4 заклади обласної комунальної власності, де мешкає значна кількість внутрішньо переміщених осіб. Там уже побували представники «Medair» та з’ясували основні запити вимушених переселенців, переважно – це потреба у побутовій техніці. Представники міжнародної організації запевнили, що вже до 30 червня буде обладнано кухні для самостійного приготування їжі, доставлено холодильники, пральні машини, мікрохвильові печі та інше приладдя, необхідне у побуті.

Представники міжнародної організації запевнили, що вже до 30 червня буде обладнано кухні для самостійного приготування їжі, доставлено холодильники, пральні машини, мікрохвильові печі та інше приладдя, необхідне у побуті.

Голова Волиньради Григорій Недопад подякував за допомогу та підтримку, а також висловив сподівання, що співпраця у рамках меморандуму буде цілеспрямованою та ефективною.

Довідково: «Medair» – міжнародна некомерційна неурядова християнська організація, яка спеціалізується на гуманітарній допомозі при надзвичайних ситуаціях та послугах із відновлення, у тому числі: охорона здоров’я та харчування; водопостачання, санітарія та гігієна; житло та інфраструктура. Medair працює з високим рівнем професіоналізму та сумлінності. Міжнародна штаб-квартира Medair знаходиться у Швейцарії. Організація має тісну співпрацю з основними міжнародними інституційними донорами та організаціями ООН, такими як ЮНІСЕФ, ВООЗ та УВКБ ООН.

Читайте також: Вимушені переселенці подякували луцьким кухарям за смачні обіди (Фото)

Реклама Google

Telegram Channel