Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Показали, в яких умовах живуть російські військовополонені в Україні

Міністр юстиції України Денис Малюська проінспектував табір для полонених окупантів.

Фото пресслужби Мінюсту.

Показали, в яких умовах живуть російські військовополонені в Україні

В установах Державної кримінально-виконавчої служби України для тримання полонених утворено 51 дільницю, які розташовані майже в кожному регіоні України, та 1 табір, розташований на заході держави

Табір охороняється, всередині будівлі утримувані особи можуть вільно пересуватися. Про це повідомляє Міністерство юстиції України у фейсбуці. Для них створенні належні побутові умови, організовано медичне забезпечення. Важливо, що полонені працюють: займаються деревообробкою та приносять користь для українського суспільства.

Ми, зокрема і у питанні поводження з військовополоненими, не можемо поводити себе як варвари.

У дільницях же, утворених в установах виконання покарань та слідчих ізоляторах Державної кримінально-виконавчої служби України, військовополонені тримаються в окремих приміщеннях у виправних колоніях мінімального рівня безпеки із загальними умовами тримання, середнього та максимального рівня безпеки, а також у СІЗО, ізольовано від інших засуджених та осіб, взятих під варту.

Умови тримання як у таборі, так і у дільницях для тримання військовополонених, правила поводження з цими особами відповідають їх статусу та базуються на вимогах норм міжнародного гуманітарного права. Адже ми, зокрема і у питанні поводження з військовополоненими, не можемо поводити себе як варвари. Тому що ми – країна цивілізована, ми – частина європейської спільноти.

 
 
 
 
 
 
 

Останні новини: 

Усі новини російсько-української війни – тут.

Telegram Channel