Курси НБУ $ 39.00 € 42.16
На Волині може зникнути ботанічний заказник

Останнє слово за судом.

Фото ТСН.

На Волині може зникнути ботанічний заказник

Камінь-Каширська окружна прокуратура звернулася до Волинського окружного адміністративного суду із позовом в інтересах держави, аби визнати протиправною бездіяльність Державного підприємства «Маневицьке лісове господарство» та зобовязати вчинити дії задля винесення та закріплення на місцевості меж ботанічного заказника загальнодержавного значення «Софіянівський»

Прокурори з'ясували, що заказник площею понад 87 га знаходиться у користуванні Маневицького лісового господарства, проте, всупереч вимогам законодавства, землевпорядна документація на об’єкт природно-заповідного фонду досі не розроблялася та не затверджувалася, межі заказника не встановлювалися.

Землевпорядна документація на об’єкт природно-заповідного фонду досі не розроблялася та не затверджувалася, межі заказника не встановлювалися.

Через відсутність встановлених меж ботанічного заказника в натурі існує реальна загроза вибуття із власності держави особливо цінних земель, що належать до природно-заповідного фонду.

У суді прокурори наполягатимуть на необхідності вжиття заходів задля винесення меж заказника та закріплення їх на місцевості.

Останні новини: 

Усі новини російсько-української війни – тут.

Джерело: Пресслужба Волинської обласної прокуратури.
Telegram Channel