Курси НБУ $ 39.57 € 42.12
Українці, які надали житло переселенцям, можуть отримати компенсацію від Червоного Хреста

Потрібно знати.

Фото: donbasssos.org.

Українці, які надали житло переселенцям, можуть отримати компенсацію від Червоного Хреста

Сума нарахувань становитиме 450 гривень на місяць

Про це йдеться у повідомленні пресслужби ПриватБанку. Тут наголосили, що для отримання кошів, гість повинен мати статус ВПО, передає 24 Канал.

Організація розпочинає виплату компенсації за тимчасове розміщення внутрішньо переміщених осіб, які перемістилися у період воєнного стану по програмі Прихисток через платіжну систему PrivatMoney.

Уточнюється, що компенсацію можуть отримати власники житлових приміщень, які безплатно розміщують у них внутрішньо переміщених осіб. Розмір компенсації становить 14,77 гривні за одну особу на добу або 450 гривень за одну особу на місяць.

Компенсацію можуть отримати власники житлових приміщень, які безплатно розміщують у них внутрішньо переміщених осіб.

Як отримати компенсацію

  • Зареєструвати своє житло на сайті програми «Прихисток».
  • Не пізніше наступного дня подати заяву до органів місцевого самоврядування (виконавчого комітету), вказавши ім'я та по батькові кожного з розміщених осіб та додавши копії документів, що засвідчують їх особи.
  • У день припинення розміщення внутрішньо переміщеної особи або зміни їхньої кількості подати заяву з інформацією про зміну переліку мешканців.
  • Звернутися до виконавчого комітету сільської, селищної, міської ради за місцем розташування житлового приміщення для отримання грошової допомоги.

Оскільки сотням тисяч громадян України довелось покинути свої домівки, рятуючись від російських бомб і ракет, Офіс Президента анонсував програму «Прихисток». Мета проєкту – заохотити українців поділитися своїм житлом з тими, хто постраждав через напад Росії.

Читайте також: Арестович: Загальна мобілізація не має жодного сенсу – не можемо озброїти таку масу людей.

Telegram Channel