Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
У Раді хочуть тимчасово звільнити від мобілізації частину українців: деталі законопроєкту

Нардепи пропонують оновити законодавство.

Фото: Gazeta.ua.

У Раді хочуть тимчасово звільнити від мобілізації частину українців: деталі законопроєкту

Нардепи хочуть виключити ситуації, в яких на війну мобілізують людей, чиї батьки й інші члени сім’ї загинули чи зникли під час бойових дій

У Верховній Раді зареєстровано законопроєкт 7481, яким пропонується надавати відстрочку від мобілізації на військову службу. Надаватиметься вона тим громадянам, чиї родичі загинули або зникли безвісти під час повномасштабної війни рф проти України. Про це свідчить інформація, розміщена на сайті парламенту в середу, 22 червня, пишуть Діалоги.

Народні депутати пропонують, щоб від мобілізації були звільнені особи, чиї чоловіки, дружини, сини, дочки, матері, дідусі, бабусі, рідні чи неповнорідні брати й сестри загинули чи зникли безвісти в умовах воєнного стану під час повномасштабної війни рф проти України.

Народні депутати пропонують, щоб від мобілізації були звільнені особи, чиї чоловіки, дружини, сини, дочки, матері, дідусі, бабусі, рідні чи неповнорідні брати й сестри загинули чи зникли безвісти в умовах воєнного стану під час повномасштабної війни РФ проти України.

Наразі в Україні діє закон, згідно з яким від мобілізації звільнялися громадяни, які втратили родичів під час Антитерористичної операції (АТО), тому нардепи пропонують оновити законодавство, додавши туди згадку про операцію Об’єднаних сил і вторгнення російських військ.

«Зараз є випадки, коли мобілізують батька та сина, синів, гине кілька членів сім’ї. Повномасштабна війна… Законодавство не оновлено та стосується лише АТО. Оновлюємо за ООС і воєнним станом», — прокоментувала законопроєкт одна з його ініціаторів народна депутатка з фракції «Слуга народу» Мар’яна Безугла.

Читайте також: Армія рф просунулася в бік Лисичанська на 5 км. ЗСУ відійшли.

Telegram Channel