Курси НБУ $ 38.97 € 42.45
Білорусь готує для жителів Полісся «ягідну провокацію»?

Білорусь підтримує збройну агресію Росії, тому для українців може існувати небезпека на території сусідньої країни.

Фото Главком.

Білорусь готує для жителів Полісся «ягідну провокацію»?

Білорусь заявив, що дозволяє жителям Рівненської області перетинати кордон та збирати ягоди у заповіднику Альманські болота

Державна прикордонна служба застерігає, що це може бути черговою провокацією, пише Главком. Про це заявив речник служби Андрій Демченко під час брифінгу. «Кілька днів тому прикордонний комітет Республіки Білорусь повідомив про дозвіл українцям з окремих районів Рівненської області відвідувати ліси в ландшафтному заповіднику Альманські болота для збору дикоросів.

Таке рішення ними прийнято в односторонньому порядку.

Наголошу, що таке рішення ними прийнято в односторонньому порядку і це фактично провокація, бо домовленостей, які відбувалися раніше щодо збору дикоросів, або ж інформування по лінії прикордонно-представницького апарату не проводилися», – зазначив Демченко.
Він нагадав, що Білорусь підтримує збройну агресію Росії, тому для українців може існувати небезпека на території сусідньої країни. Крім цього, тимчасові місця пропуску громадян через кордон до Білорусі не функціонують і пропуск українців у цьому напрямку не здійснюється.

Telegram Channel