Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Суд розгляне першу справу про зґвалтування української жінки під час війни

Згідно з матеріалами суду, Романов у складі 239-го полку 90-ї гвардійської танкової Вітебсько-Новгородської дивізії рф брав участь у бойових діях в Київській області.

Фото із сайту unn.com.ua.

Суд розгляне першу справу про зґвалтування української жінки під час війни

У четвер, 23 червня, український суд проведе попереднє слухання у першій справі про зґвалтування жінки під час війни

Про це повідомляє видання The Guardian, інформує УНН.

Обвинувачений - 32-річний російський солдат Михайло Романов. Окупант не перебуває під вартою в Україні, його судитимуть заочно.

Ця справа - перша з десятків подібних кримінальних проваджень, які порушили після повномасштабного вторгнення росії. Обвинувачений - 32-річний російський солдат Михайло Романов. Окупант не перебуває під вартою в Україні, його судитимуть заочно.

Згідно з матеріалами суду, Романов у складі 239-го полку 90-ї гвардійської танкової Вітебсько-Новгородської дивізії рф брав участь у бойових діях в Київській області. У березні під час окупації одного з сіл Броварського району, він разом з іншим військовим увірвався в будинок мирних жителів. Окупант застрелив господаря будинку, а потім кілька разів зґвалтував його дружину. Обвинувачений погрожував зброєю жінці та її дитині, яка в той момент була в будинку.

Журналісти Reuters направили до міністерства оборони рф письмовий запит про коментарі. Відомство відкинуло звинувачення у воєнних злочинах. 

Читайте також: Волинянин зґвалтував 15-річну дівчинку, для якої мав бути батьком

Реклама Google

Telegram Channel