Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Лукашенко дає добро обстрілювати Україну й запевняє, що першим не нападе - огляд білоруських ЗМІ

Самопроголошений диктатор запевняє, що не збирається нападати на Україну, між тим з території Білорусі сьогодні обстріляли Київщину.

Фото: Коммерсант.

Лукашенко дає добро обстрілювати Україну й запевняє, що першим не нападе - огляд білоруських ЗМІ

Білоруські військові у ці дні посилено тренуються воювати

Мобілізаційні навчання білорусів біля українського кордону тривають. І хоч білоруське військо ще не бачило війни, а перші загиблі вже є. Путін знову планує візит до Лукашенка. Вмовлятиме піти війною, чи нарешті подарує звання полковника? Огляд білоруських ЗМІ пропонують журналісти «Сили правди».

Зокрема, Лукашенко, відповідаючи на питання, чи нападе на Україну, відповів заперечливо. При цьому зазначив, що нападу не буде, якщо не буде перейдена червона лінія. В той же час він зауважив, що має інформацію начебто з боку України була ідея обстріляти Мозирський нафтопереробний завод. 

«Якщо вони (українці - Ред.) вдарять по Мозирю, то ми вдаримо по Києву», -- заявив диктатор.

«Якщо вони вдарять по Мозирю, то ми вдаримо по Києву», -- заявив диктатор.

Про це та більше у новому випуску проєкту «Воєнна шпальта» – огляді білоруських медіа за минулий тиждень від журналістів «Сили правди»:

У цьому випуску такі теми: У Білорусі частішають нещасні випадки з військовими; Мобілізаційні навчання в Білорусі тривають, а Лукашенко сказав, коли може вдарити по Києву; Білоруські пропагандисти знову виймають з дна українських зрадників. Цього разу Юрій Подоляка; Путін збирається приїхати на економічний форум в Гродно, а Лукашенко проігнорував петербурзький; На «Белавіа», яке ігнорує санкції, докинули нових обмежень; Білоруські дівчата скаржаться, що в країні закінчився ботокс; У Білорусі збирають підписи проти польського паркану; Для сина Лукашенка створили нову спеціальність в БДУ; Поїзд пам’яті для збереження радянського минулого запустили між Білорусією і РФією; У Бресті відбувся «останній мирний вечір»; Білоруські пропагандисти зробили Зеленського винним у тому, що в його країні війна; Гомельську психлікарню підпишуть на «правильні» газети; За що Лукашенко пригрозив відтяти голову своєму міністру; Вусатий диктатор погодував губернаторів із власного стола. Разом із собакою.

Читайте також: Під час повітряної тривоги на Київщині пролунали вибухи: атака відбулася з території білорусі

Telegram Channel