Курси НБУ $ 38.97 € 42.45
День народження в полоні: командиру «азовців» сьогодні - 31

Із Днем народження!

Фото hromadske.radio.

День народження в полоні: командиру «азовців» сьогодні - 31

Йдеться про українського офіцера, підполковника Національної гвардії, Героя України Дениса Прокопенка (позивний «Редіс»)

 - Він - приклад, що надихає. Справжня людина слова та честі. Під час повномасштабного російського вторгнення саме він взяв на себе оборону Маріуполя і протримав її понад 80 днів у повній облозі.

Ми докладемо всіх зусиль, щоб свій наступний день народження, друже Редіс, ти зустрів разом з повним складом полку «Азов» у звільненому Маріуполі, - йдеться у Телеграм-каналі полку.

Командування об'єднаних сил ЗС України також привітало Прокопенка і відзначило, що під час російського вторгнення в Україну підполковник «відзначився ефективними діями з відбиття атак ворога та захистом міста-героя Маріуполя».

 - Він - приклад, що надихає. Справжня людина слова та честі. Під час повномасштабного російського вторгнення саме він взяв на себе оборону Маріуполя і протримав її понад 80 днів у повній облозі, - йдеться у Телеграм-каналі полку.

Зазначається, що 20 травня командир полку «Азов» Прокопенко повідомив, що на 86-й день кругової оборони Маріуполя був отриманий наказ від вищого військового керівництва про збереження життя та здоров'я військовослужбовців гарнізону та припинення оборони міста. Першочергові вимоги про евакуацію цивільних, поранених та загиблих були виконані.

- Ви демонструєте всьому світові стійкість, патріотизм та незламність духу, перебуваючи у ворожому полоні. Ні на хвилину ми не забуваємо про Вас і Ваших побратимів. Віримо, що стіни впадуть! Віримо у Вашу свободу і боремось за неї!, - зазначило Командування ЗСУ. 

18 червня командир полку «Азов» Денис Прокопенко передав командування полком майору Микиті Надточію до моменту свого повернення з полону.

Останні новини:

 
Telegram Channel