Курси НБУ $ 39.23 € 42.44
Аналітикиня Carnegie Europe: «Якщо путін зруйнує Україну – нам усім можна збирати речі та йти з Європи»

Демпсі: «Звісно, санкції – це добре. Але вони не зупиняють війни, як ми бачимо».

Скріншот: CIDOB Barcelona / YouTube.

Аналітикиня Carnegie Europe: «Якщо путін зруйнує Україну – нам усім можна збирати речі та йти з Європи»

Демпсі вважає, що сьогодні дискусії на Заході базуються на дуже слабкому аналізі щодо того, як саме зупинити війну

Росія хоче зруйнувати Україну і не зупиниться у своїх намірах, тому Захід має застосувати дієвіші методи для завершення війни, вважає відома авторка з питань розширення ЄС і НАТО, старша наукова співробітниця аналітичного центру Carnegie Europe Джуді Демпсі, інформує видання «Гордон».

Про це вона сказала під час онлайн-дискусії Київського безпекового форуму, яку транслював у YouTube фонд прем'єр-міністра України у 2014–2016 роках Арсенія Яценюка Open Ukraine.  

«Росія поставила перед собою завдання зруйнувати Україну. І якщо Україну буде зруйновано, то й архітектуру безпеки всієї Європи буде зруйновано. Можна збирати речі та йти з Європи нам усім», – наголосила вона.

Росія поставила перед собою завдання зруйнувати Україну. І якщо Україну буде зруйновано, то й архітектуру безпеки всієї Європи буде зруйновано. Можна збирати речі та йти з Європи нам усім», – наголосила вона.

Демпсі вважає, що сьогодні дискусії на Заході базуються на «дуже слабкому аналізі щодо того, як саме зупинити війну».

«Потрібен якийсь глибший, комплексний аналіз, щось важливіше, що могло б справді вплинути на [президента РФ Володимира] Путіна, вимагати від нього припинити війну. Звісно, санкції – це добре. Але вони не зупиняють війни, як ми бачимо», – сказала вона.

На думку аналітикині, якщо у європейців не буде якогось конкретного воєнного плану, який доповнюватимуть дипломатичні інструменти, вони не зможуть «припинити цей конфлікт, припинити руйнування та страждання людей».

«Путін просто й далі руйнуватиме вашу країну», – резюмувала Демпсі.

Читайте також:путін про війну в Україні: «нічого не змінилося, все йде за планом»

Telegram Channel