Курси НБУ $ 38.97 € 42.45
У Львові міськрада заборонила діяльність московського патріархату

московський патріархат і «Група Догнала» становлять загрозу національній безпеці України.

Фото: zbruc.eu.

У Львові міськрада заборонила діяльність московського патріархату

Правильне рішення!

У Львові на закритому засіданні міськради 30 червня заборонили діяльність УПЦ московського патріархату, а також незареєстрованої релігійної групи «догналітів».

Про це повідомив у фейсбуці депутат ЛМР Юрій Ломага.

Він наголосив, що діяльність цих структур має відвертий антидержавницький та антиукраїнський характер, тож таке рішення ухвалили з метою консолідації українського народу.

«російській агентурі не місце у Львові. московський патріархат і «Група Догнала» становлять загрозу національній безпеці України», — написав депутат.

«російській агентурі не місце у Львові. московський патріархат і «Група Догнала» становлять загрозу національній безпеці України»

Раніше, 14 червня, Львівська обласна рада ухвалила заяву щодо заборони Української православної церкви московського патріархату та закликала державні органи влади законодавчо заборонити її діяльність на території України.

Нагадаємо, предстоятель УПЦ МП митрополит Онуфрій засудив повномасштабне вторгнення росії в Україну, висловив підтримку українським військовим і звернувся до володимира путіна із закликом «негайно припинити братовбивчу війну». Низка священників УПЦ МП навіть припинила згадувати під час богослужінь ім'я кірілла як свого патріарха. Менше з тим, уже в травні риторика в УПЦ МП змінилася: там звинуватили у повномасштабній війні росії проти України експрезидента Петра Порошенка та Православну церкву України. А вже наприкінці травня українська православна церква (московського патріархату) зібрала Собор у Києві, який, з-поміж іншого, заявив про повну самостійність і незалежність УПЦ.

Telegram Channel