Курси НБУ $ 38.97 € 42.45
«Ідіть до біса»: Мельник про листа «німецьких інтелектуалів» із закликом припинити підтримку України

Посол Андрій Мельник.

Фото ЛБ.

«Ідіть до біса»: Мельник про листа «німецьких інтелектуалів» із закликом припинити підтримку України

Посол України в Німеччині Андрій Мельник порадив «піти до біса» підписантам листа у німецькому виданні Die Zeit, які закликали країни Заходу припинити військову підтримку Києва і якнайшвидше створити умови для переговорів

Про це повідомляє «Європейська правда».

Близько 20 німецьких інтелектуалів у листі «Припинення вогню зараз!» вважають, що подальша військова підтримка України Заходом розмиває розуміння того, яку мету вони переслідують.

«Перемога України з відвоюванням усіх окупованих територій включно з Донецькою та Луганською областями й Кримом вважається військовими експертами нереалістичною, адже Росія є військово сильнішою і здатна на подальшу військову ескалацію», – йдеться в листі.

Автори стверджують, що засуджують дії Росії, зокрема її воєнні злочини в Україні, але додають, що «продовження війни в Україні проблеми не вирішить».

Посол України в Німеччині Андрій Мельник назвав авторів листа «пораженцями».

«Останні події щодо транзиту до Калінінграда і заява Путіна про передання ракет, здатних нести ядерні заряди, до Білорусі показує, що ризик ескалації зростає. Захід має зробити все можливе, щоб забезпечити досягнення сторонами вирішення шляхом переговорів у найближчому майбутньому», – додають німецькі інтелектуали.

Вони вважають, що переговори не означають примусу України до здачі чи продиктованого Путіним миру, а Захід повинен чітко заявити, що «не має інтересу продовжувати війну і відповідним чином змінить свою політику».

Посол України в Німеччині Андрій Мельник назвав авторів листа «пораженцями».

«Тільки не це, яка ж добірка псевдоінтелектуальних невдах. Усі ви повинні нарешті піти до біса з вашими пораженськими «порадами». Бувайте», – написав він у Twitter.

Telegram Channel