Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
«Жінки не повинні воювати в чоловічих трусах». Депутатка Київради відкрила стартап з пошиття форми для жінок

Створений депутаткою проєкт Arm Women Now уже виготовив лекала для пошиття жіночого військового одягу, використовуючи зразки іноземних армій.

Фото: Ірина Никорак / Facebook.

«Жінки не повинні воювати в чоловічих трусах». Депутатка Київради відкрила стартап з пошиття форми для жінок

У Збройних силах України немає форми для жінок, вони перешивають її або купують, якщо можливо, імпортну

Депутатка Київської міської ради Ірина Никорак розпочала стартап із виробництва одягу для українських захисниць, про це вона повідомила на своїй сторінці у Facebook, пише Гордон.

За її словами, сьогодні до ЗСУ залучено понад 50 тис. жінок, але статутом української армії, на відміну від США, Ізраїлю чи Грузії, передбачено та затверджено лише чоловічу форму одягу, включно з білизною.

«От просто уявіть собі: усім жінкам-військовим видають чоловічу форму без врахування жіночої фізіології, в придачу з чоловічими трусами! Одягаємо на жінку, отримуємо варіанти: якщо форма за розміром норм у стегнах, можуть не влізти груди; якщо за розміром підходить у талії, то не влізають стегна», – написала депутатка.

От просто уявіть собі: усім жінкам-військовим видають чоловічу форму без врахування жіночої фізіології, в придачу з чоловічими трусами! Одягаємо на жінку, отримуємо варіанти: якщо форма за розміром норм у стегнах, можуть не влізти груди; якщо за розміром підходить у талії, то не влізають стегна», – написала депутатка.

За інформацією Никорак, жінки намагаються «підганяти» форму самостійно або за допомогою швачок, але це далеко не всім і не завжди доступно, особливо в польових умовах.

Як повідомляє пресслужба Київради, створений депутаткою проєкт Arm Women Now уже виготовив лекала для пошиття жіночого військового одягу, використовуючи зразки іноземних армій. Кошти на матеріали та виробництво збирають на благодійних аукціонах, лоти для яких безоплатно надають відомі українські спортсмени, музиканти й громадські діячі.

Читайте також: росія «випадково» потопила власне судно у Чорному морі.

Реклама Google

Telegram Channel