Курси НБУ $ 39.23 € 42.44
Прем’єр-міністр розповів, які авто для себе і для фронту українці зможуть ввозити без сплати мита й податків

Ви готові придбати собі електромобіль?

Фото Pixnio.

Прем’єр-міністр розповів, які авто для себе і для фронту українці зможуть ввозити без сплати мита й податків

У березні з ініціативи уряду Верховна Рада скасувала ПДВ на імпорт, акцизний податок, в'їзні мита на автомобілів, а наприкінці червня парламент, знову ж таки за пропозицією уряду, повернув всі ці податки і збори

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль розповів про пільгові умови ввезення на територію нашої держави деяких машин. Про це він сказав в інтерв’ю LB.ua, передає «Укрінформ».

Електромобілі можуть завозитися в Україну без обмежень і без жодних платежів, сплат податків. Знову ж таки, вони можуть реєструватися через «Дію».

«В принципі, як альтернативу, ми залишили абсолютно без оподаткування, без мита, без ПДВ електроавтомобілі… Таким чином електромобілі можуть завозитися в Україну без обмежень і без жодних платежів, сплат податків. Знову ж таки, вони можуть реєструватися через «Дію», – зазначив Шмигаль.

За його словами, таким способом влада стимулює і просить громадян переходити на електротранспорт, що значно краще і з точки зору екології, і з точки зору наявності більших електроенергоресурсів. «Ми стикалися вже з паливною кризою після того, як росіяни розбивали наші сховища, наші нафтопереробні підприємства, навіть автозаправні станції. Тому електромобілі – це пріоритет, і ми політично даємо такий сигнал і формуємо можливість», - додав прем’єр.

Водночас Шмигаль підкреслив, що гуманітарна допомога для фронту у вигляді пікапів або джипів і надалі не оподатковуватиметься.

«Ми ж не забороняємо ввозити гуманітарну допомогу для фронту у вигляді пікапів або джипів, вони і далі не оподатковуються. Тобто, якщо для фронту ми веземо дизельний або бензин-автомобіль, він також не підлягає оподаткуванню ні ПДВ, ні митом. Він заїжджає як гуманітарка. Тому всі можливості для фронту у нас відкриті, як і було раніше», - сказав глава уряду.

Нагадаємо, в Україну ввезли за «нульовим розмитненням» авто ціною у 220 тисяч доларів.

Останні новини:

Усі новини російсько-української війни – тут.

Telegram Channel