Курси НБУ $ 39.38 € 42.32
Туреччина затримала російське судно з українським зерном

Фото: Слово і Діло.

Туреччина затримала російське судно з українським зерном

Турецька митниця затримала російське вантажне судно з зерном, яке рф намагається незаконно вивести з України

«У нас є повна співпраця. Судно зараз стоїть перед входом до порту. Воно затримане митними органами Туреччини. Завтра, в понеділок, відбудеться слідча нарада, на якій буде вирішено подальшу долю цього судна. Наш запит передано, запит Генеральної прокуратури і ми сподіваємося на те що судно арештують, майно так само конфіскують і притягнуть до відповідальності всіх хто причетний до цієї оборудки», - розповів посол України у Туреччині Василь Бондар в ефірі українського телемарафону, передає УНН.

Завтра, в понеділок, відбудеться слідча нарада, на якій буде вирішено подальшу долю цього судна.

На запитання, чи є прогрес у питаннях щодо відкриття українських портів, розблокування з боку рф в яких Туреччина зобов'язалася бути посередником, Бондар відповів: «Звичайно прогрес є. Тривають консультації, узгоджується час проведення цих багатосторонніх унікацій. Головне зараз узгодити позиції по яких ми працюємо і те, щоб врахували позиції України стосовно виходу кораблів у відкрите море і забезпечення безпеки наших маршрутів і портів… Сподіваюсь що незабаром ми отримаємо відповіді і новини».

У турецький порт Карасу зайшов корабель Zhibek Zholy з окупованого Бердянська. Україна вже звернулась до турецької сторони з проханням вжити невідкладних заходів.

Як повідомлялося, прокуратура автономної республіки Крим та міста Севастополя розпочала кримінальне провадження за фактом вивезення росією краденого українського зерна через тимчасово окупований Крим.

Читайте також: Українці можуть ввозити без сплати мита й податків електромобілі.

Реклама Google

Telegram Channel