Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Військовий експерт попередив про загрозу ядерного удару з території білорусі

«Вони приїхали і зараз роблять оцінку...»

Фото з ресурсу окупантів.

Військовий експерт попередив про загрозу ядерного удару з території білорусі

Ступак розповів про нову загрозу

Існує велика ймовірність ядерного удару по території України з білорусі, до цієї країни вже прибули російські військові для оцінки потенціалу республіки зберігати відповідну зброю.

Про це розповів військовий експерт Іван Ступак, передає «Сьогодні».

У радянські часи в Білорусі була відповідна інфраструктура, але не факт, що вона збереглася до теперішнього часу.

Відповідаючи на питання, наскільки висока ймовірність того, що ядерна зброя опиниться в білорусі, чим буде порушено договір про її нерозповсюдження, експерт оцінив її на 8,5 балів з 10.

«Я знаю, що була така інформація, що російські війська стратегічного призначення, що відповідають за ядерну зброю, приїжджали в білорусь, виробляли оцінку потенціалу білорусі до моменту зберігання цієї зброї та експлуатації», - заявив Ступак.

Він уточнив, що в радянські часи в білорусі була відповідна інфраструктура, але не факт, що вона збереглася до теперішнього часу.

«А там таке озброєння, що воно потребує особливої уваги. Вони приїхали і зараз роблять оцінку. І я так розумію, що це буде підставою для якогось звіту для російського керманича, для цього кремлівського Діда. І будуть ухвалювати рішення, чи є можливість на цю інфраструктуру перегнати всю цю ядерну зброю або ж доведеться будувати з нуля. Тобто цей час», - розповів військовий експерт.

Останні новини:

Усі новини російсько-української війни – тут.

Реклама Google

Telegram Channel