Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
«Це вартує того» – Бен Стіллер поділився, чому приїжджав в Україну і що його найбільше вразило

Бен Стіллер зустрівся із Володимиром Зеленським.

Фото Газета по-українськи.

«Це вартує того» – Бен Стіллер поділився, чому приїжджав в Україну і що його найбільше вразило

Американський актор, посол доброї волі Організації об'єднаних націй Бен Стіллер розповів, чому приїжджав в Україну. Зірка нещодавно зустрічався з українськими переселенцями і відвідав звільнені від росіян міста і села Київщини

Батьки кінозірки родом з Польщі. Саме в цій країні Стіллер розпочав зустрічі з біженцями. Про те, якою була його місія, поділився в інтерв'ю ТСН, пише Газета по-українськи.

«Бачити усе це на власні очі дуже приголомшує. Я тут разом із агентством ООН у справах біженців. Наша гуманітарна місія – привернути увагу до долі вимушених переселенців внаслідок цієї війни. А таких мільйони. Ви дивитеся це по телевізору. Але коли говориш з людьми, які пережили жорстокість цієї безглуздої війни, усвідомлюєш, як жахливо бути в такій ситуації», – розповів він.

 

 Зазначив, що це неможливо відчути, лише «переглядаючи ТБ або соцмережі».  «Тож я відчув, що важливо сюди приїхати, розповісти світові, що ця війна мусить припинитися, що люди мають право на безпеку», – наголосив Стіллер.

«Їй роздробило ногу, перехожі допомогли їй дістатися до лікарні. А потім, за кілька днів, лікарню теж розбомбили».

Його запитали, чи боявся їхати до воєнної України. Але, за словами актора, він свідомо прийняв ризики. «Ми про це говорили і вирішили, що це вартує того. Я радий, що приїхав, це прекрасна країна. Я вперше в Україні. Київ, Львів – чудові міста. Дуже шкода приїздити сюди за нинішніх умов. Але я бачу життя людей, бачу, як вони повертаються до звичного життя, і ще спротив людей, вашу стійкість. Це надихає нас у США. Тож я дуже радий, що приїхав», – зазначив Стіллер.

Найбільше зірку комедійних стрічок вразили руйнування, яких завдали російські загарбники, та історії людей. Зокрема, він пригадав історію жінки, яка з 10-річними близнюками посеред ночі тікала до безпечного місця.

«Вони навіть не знали, коли зможуть вийти надвір. І ось цей терор, навмисно спрямований на цивільних, – це просто огидно. Інший молодий чоловік розказав, що це був наче фільм жахів – ніхто не знав, куди тікати. Живі розмови з потерпілими дають розуміння, що саме відбувалося і як. Світ має про це знати, щоб допомогти зупинити. Найперший мій посил – ми не маємо права забувати про біженців», – заявив актор.

Також його приголомшила жахлива історія про харківчанку: «Їй роздробило ногу, перехожі допомогли їй дістатися до лікарні. А потім, за кілька днів, лікарню теж розбомбили».

Наприкінці інтерв'ю посол доброї волі ООН звернувся до українцсього народу. «Мені дуже приємно приїхати сюди вперше в житті. Я передаю вам багато підтримки та любові. Американський народ з вами», – наголосив Стіллер.

Голлівудська зірка комедійних стрічок Бен Стіллер приїхав до України. Актора помітили у центрі Львова у суботу, 18 червня. Відео, як Стіллер ходить центральною площею міста, опублікували в TikTok. Управління Верховного комісара ООН у справах біженців повідомило, що кіноактор прибув на кордон зустрітися з українськими біженцями.

20 червня Стіллер вирушив до Макарова Київської області. Того ж дня президент України Володимир Зеленський зустрівся із зіркою Голлівуду.

Telegram Channel