Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Отримував від росіян до 4 тисяч доларів щомісяця: СБУ викрила на держзраді помічника нардепа

СБУ викрила на держзраді помічника нардепа.

Фотоколаж 24 каналу.

Отримував від росіян до 4 тисяч доларів щомісяця: СБУ викрила на держзраді помічника нардепа

СБУ оголосила підозру у державній зраді помічнику народного депутата України. За даними слідства, він працював на російські спецслужби

Правоохоронці встановили, що українця завербували ще у лютому 2014 року у Москві. Увесь цей час він таємно працював на росіян.

Завербував посадовця співробітник 9 управління 5 служби ФСБ Росії Юрій Водолазкій. Згодом той передав агента на «зв'язок» своєму керівнику – Дмитру Зубарєву.

За даними Офісу генпрокурора, у 2019 році зрадник почав працювати помічником нардепа. Відповідно він отримав доступ до інформації, яка надходить Верховній Раді від центральних органів державної влади, зокрема й з грифом «таємно».

«Своєму російському куратору зрадник передавав розвіддані про міжнародну співпрацю, внутрішньополітичний курс, зміцнення кордону з Росією і проведення АТО/ООС на Сході України», – мовиться у повідомленні.

Для збору розвідувальних даних підозрюваний використовував широке коло особистих знайомств і статус помічника чинного нардепа. Щомісяця росіяни платили зраднику-українцю від 1,5 до 4 тисяч доларів. Загалом за 8 років такої діяльності помічник нардепа «заробив» щонайменше 71 тисячу доларів.

Слідчі Служби безпеки України повідомили помічнику нардепа підозру у державній зраді. Суд вже обрав йому запобіжний захід – тримання під вартою. Досудове розслідування закінчили, а матеріали справи передали до суду.

Щомісяця росіяни платили зраднику-українцю від 1,5 до 4 тисяч доларів. Загалом за 8 років такої діяльності помічник нардепа «заробив» щонайменше 71 тисячу доларів.

За даними ЗМІ, Зрадник міг працювати на нардепа від «Слуги народу». Повідомлення про підозру нібито отримав помічник народного депутата Юрія Здебського від партії «Слуга народу». Політик пройшов у Раду у 2019 році по 172-му округу (Харків). У 2014 році він воював на Сході України, а у серпні 2018 року звільнився з військової служби, маючи звання полковник.

Ім'я помічника-зрадника ЗМІ не вказують.

Читайте також: «Оточення путіна регулярно перевіряють на віруси та глисти».

 

Джерело: 24 канал
Telegram Channel