Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Луцький центральний пункт допомоги минулого тижня відправив на схід важливі вантажі

Допомога дуже доречна.

Фото Луцької міськради.

Луцький центральний пункт допомоги минулого тижня відправив на схід важливі вантажі

Спекотні дні - не перепона для функціонування Луцького центрального пункту допомоги. Незважаючи на температуру, що минулого тижня була понад +30 градусів, логістика й адміністрування закладу працюють немов годинник. Вантажі приймаються і відвантажуються, ведеться спілкування з благодійниками

За період з 27 червня до 2 липня було видано 8,5 тонн вантажів для військовослужбовців, загонів тероборони та медичних закладів, що обслуговують армійців. Наразі усі машини доїхали до пунктів призначення, про що складено відповідні звіти, підкріплені фотографіями, йдеться на сайті Луцької міської ради.

Примітно, що минулого тижня майже у кожному запиті, окрім тих речей, що видавав Луцький центральний пункт допомоги, традиційно, були й «особливі» позиції. Мова про військову амуніцію і техобладнання.

У причепі те, чого так потребують і військові, і цивільні: продукти довготривалого зберігання, одяг, ліки, рації, генератори, засоби гігієни. Усього — 13 тонн.

Тому волонтери дуже радіють, коли до пункту надходять речі, які завжди «в ціні». Так, у суботу, 2 липня, під драмтеатром припаркувалася фура з Польщі. Вона привезла гуманітарну допомогу з Білостока, що є містом-партнером Луцька. У причепі те, чого так потребують і військові, і цивільні: продукти довготривалого зберігання, одяг, ліки, рації, генератори, засоби гігієни. Усього — 13 тонн. Власним коштом доправити усе на Волинь зголосилася фірма »Скандіка». Її віце-президент Павел Соколовскі особисто сів за кермо фури, адже понад усе хоче, щоб Україна якнайшвидше перемогла російських окупантів.

«Хочу вашим воїнам сказати: ви бороните не лише Україну, а й Польщу, усю Європу. Слава Україні, Слава Героям. Не опускайте рук. Незабаром Україна знову поверне усі свої території. Ми ж допомагатимемо, чим зможемо, щоби це сталося у стислі строки», - зазначив польський підприємець.

Луцький Центральний пункт допомоги працює з перших днів війни. За час своєї гуманітарної місії встиг відправити понад 600 тонн вантажу. Знаючи це, навіть у вихідні дні сюди продовжують йти люди. Лучанин Максим Миронов — один з таких благодійників. У свої 15-ть хлопець розуміє: у «гарячих»точках однаково сутужно, як військовим, так і цивільним. Тому приніс волонтерам дитячий одяг, малюнки та взуття. Працівники пункту дуже цінують таку допомогу. Адже пожертви допомагають нашим безстрашним воїнам краще бити ворога і гнати його з нашої землі!

Читайте також: На Волині відновили рух на мосту, ремонт якого зупинили через війну.

Реклама Google

Telegram Channel